Condescu trage speranţe de la noul an!

375

Principalul creditor de la Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, speră că în 2018 să se rezolve din problemele pe care le are clubul de fotbal. Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie este convins că situaţia se va schimbă la Pandurii, odată ce va fi inaugurată şi arena din municipiu. “În primul rând, darea în folosinţă a stadionului va aduce venituri din abonamentele şi biletele care vor fi puse în vânzare. Nu va fi un stadion închis, cum am jucat noi la Severin, pot să joace şi alte echipe pe terenul acesta şi vor plăti. Nu va fi îngrădit accesul nimănui”, a declarat Condescu. Fostul lider din minerit spune că actuala conducere poate susţine activitatea echipei de fotbal, dar lipsa totală a sprijinului poate fi explicată de faptul că mulţi îşi doresc dispariţia Pandurilor. “Activitatea se va susţine, nu e niciun fel de problemă, am ţinut-o un an de zile. Nu am vrut să am nicio facilitate că am venit la creditori. Foarte mulţi s-au întrebat <<De ce să dăm banii? Ca să-i ia Condescu?>> Dacă aş avea mintea întreagă, aş dori, ca alţii, intrarea în faliment”, a comentat preşedintele USMO.

La judecată cu membri fondatori?
Administratorul special de la Pandurii, Marin Golea, declara acum o săptămână că va demara acţiuni în instanţă dacă membri fondatori nu-şi achită contribuţiile către club. Artego s-a retras deja din AGA, iar Marin Condescu a declarat că acest pas ar trebui urmat şi de către Consililul Judeţean şi Primăria Târgu Jiu, dacă nu vor să mai sprijine clubul. Marţi, au avut loc, însă, noi discuţii între conducerea Pandurilor, preşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu, şi primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, iar principalul creditor s-a arătat optimist. “Până la sfârşitul anului, în justiţie sau de bună voie, se vor lămuri lucrurile cu membrii fondatori, pentru că o spun încă o dată, nimeni nu trebuie să fie obligat să facă un lucru în care nu crede. Dacă Consiliul Judeţean sau Consiliul Local nu vor să mai finanţeze, din diferite motive, pot să se retragă, fără ca să-i dea Justiţia afară. Sunt bani care se cheltuie. Este un abuz de funcţie să nu dai banii dacă ai fost mandatat de consilieri să faci lucrul acesta. Dacă nu mai vrei să susţii, faci pasul în spate, cum a făcut Artego. Avem oameni care aşteaptă să intre, în ideea că, din vară, vom schimba structura, din asociaţie non profit, în societate comercială. Nu mai poate să rămână ce a fost atâta timp cât vin oameni de afaceri şi vor să investească în acest domeniu. Atâta timp cât nu s-a dat o hotărâre de Consiliu care să o anuleze pe prima, lucrurile merg în direcţia cea bună”, a spus Marin Condescu.

De unde vin banii?
Evident, problema cea mai mare la Pandurii o reprezintă lipsa lichidităţilor. Clubul a câştigat în Instanţă mai multe procese cu foştii jucători, dar asta nu e suficient. Puţini cred că echipa va reveni în Liga 1 pe cale juridică, dar Marin Condescu, rămâne, aşa cum ne-a obişnuit, dominat de încredere. Principalul creditor mizează pe faptul că Federaţia Română de Fotbal a greşit când a judecat “cazul terenului îngheţat” de la ASA şi, în cele din urmă, dreptatea va fi de partea pandurilor. “Este un semn foarte bun că justiţia din România judecă, aşa cum ar trebui, în instanţele civile o decizie greşită de la Federaţia Română de Fotbal. În 6 decembrie, FRF nu poate să mai găsească niciun refugiu pentru a cere o nouă amânare. Eu cred că va începe judecata pe fond efectiv. Dacă procesul îşi găseşte finalitatea până la începutul noului sezon, vom obţine pentru 2017/2018 despăgubiri, cel puţin 1 milion şi jumătate euro”, a afirmat Condescu, care vrea ca echipa să fie reprimită în primul eşalon. Cel din urmă este însă sceptic în ceea ce priveşte eventualii bani de la Complexul Energetic Oltenia către Pandurii, în 2018.
“Atâta timp cât sunt probleme în minerit eu spun că e bine, să găsească acele soluţii care să dea siguranţă locurilor de muncă, să facă investiţiile necesare. Dacă va fi o iarnă foarte grea, o să se vadă lipsa investiţiilor în domeniul minier. Eu am ieşit din activitatea minieră şi energetică, sunt oameni capabili care pot reprezenta angajaţii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here