Condescu și Temelescu rămân liberi

335

Curtea de Apel Craiova a respins ieri contestațiile depuse la o decizie a Tribunalului Olt prin care foștii șefi ai echipei Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu și Viorel Temelescu, vor fi judecați în libertate pentru acuzațiile ce le sunt aduse, procurorii cerând arestarea lor preventivă pe motiv că ar fi un „pericol concret” pentru ordinea publică. Magistrații au decis însă altceva decât ceea ce au cerut anchetatorii, decizia Curții de Apel fiind definitivă. Aceasta este a doua decizie de acest gen prin care magistrații resping propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi. Anterior, Tribunalul Gorj și Tribunalul Olt au respins, la rândul lor, propunerile de arestare formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, Condescu și Temelescu fiind acuzați că ar fi prejudiciat clubul pe care l-au condus cu mai multe milioane de lei.
Cei doi au fost trimiși în judecată printr-un rechizitoriu întocmit de procurorul Emil Moța, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în noiembrie 2013 ambii fiind reținuți câte 24 de ore. Ulterior, Tribunalul Gorj și Curtea de Apel Craiova au respins propunerea de arestare a acestora, din lipsă de probe.
Marin Condescu și Viorel Temelescu au fost trimiși în judecată la mijlocul lunii mai, rechizitoriul fiind înaintat către Tribunalul Olt cu propunere de arestare preventivă a celor, propunere care a fost respinsă, definitiv, luni, de către Curtea de Apel Craiova.
Instanța a menținut, în schimb, măsura controlului judiciar față de cei doi inculpați, acestora fiindu-le interzis să ia legătura cu martorii din dosar sau să se deplaseze la sediul clubului Pandurii, precum și la Complexul Energetic Oltenia și Federația Națională Mine Energie, la sediul din Târgu Jiu. Marin Condescu este acuzat de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare şi spălare de bani, iar Temelescu, de complicitate la înşelăciune şi uz de fals.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here