Condescu și Temelescu, condamnați cu suspendare! Nu au scăpat de munca în folosul comunității

349

Curtea de Apel Craiova a stabilit, ieri, sentința definitivă în cazul foștilor șefi ai Clubului Pandurii Târgu-Jiu, Marin Condescu și Viorel Temelescu. Magistrații au respins apelurile formulate de cei doi, fiind menținută sentința stabilită de prima instanță, Tribunalul Olt, în luna iunie a anului trecut, când Marin Condescu a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Viorel Temelescu doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate. Fostul președinte de la Pandurii va munci în folosul comunităţii. „Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Școlii Gimnaziale ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu sau Scolii Gimnaziale Sf. Nicolae Târgu-Jiu, judeţul Gorj, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, a decis prima instanţă.
Avocatul lui Marin Condescu a cerut achitarea clientului său. ”Este o hotărâre definitivă, o să analizez și eu cu clientul meu să văd dacă mai există alte posibilități, inclusiv sesizarea Curții Europene, dar după ce vom vedea motivarea deciziei și vom vedea argumentele instanței. În această situație rămâne condamnarea cu suspendare pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată”, a declarat, pentru Gorjeanul, avocatul Radu Marinescu.
Marin Condescu și Viorel Temelescu au fost cercetați de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind suspectați că ar fi falsificat mai multe contracte de cesiune de creanţe cu o firmă care asigura tichete de masă pentru minerii din sindicatele conduse de cei doi.
Fostul președinte de la Pandurii mai este acuzat că ar fi împrumutat de mai multe ori Clubul Pandurii cu bani retrași din bancă, iar la returnare ar fi retras sume mai mari.
“În sarcina inculpatului Marin Condescu s-a reţinut că, în perioada 23 martie 2011 – 29 septembrie 2011, în calitate de președinte al CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, a semnat în fals la rubrica Cesionar şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Viorel Temelescu, le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Târgu-Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare, obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 de lei. În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că, în perioada 23 martie 2011 – 29 septembrie 2013, în mod repetat şi în baza aceleiași rezoluţii infracţionale, în calitate de președinte al CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea, acordate în calitate de persoană fizică către CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu şi-a însuşit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 de lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Târgu-Jiu de 1.080.000 de lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, într-un comunicat de presă. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Olt pe 13 mai 2014. Instanța a mai decis și ca Viorel Temelescu să muncească în folosul comunităţii în cadrul Școlii Gimnaziale “Voievod Litovoi” Târgu-Jiu sau la Şcoala Gimnazială “Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here