Condescu şi Militaru, capii mafiei sindicale din Gorj

214

deschidereŞeful Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, şi deputatul PD-L, Constantin Severus Militaru, sunt consideraţi de către fostul liberal, Dan Ilie Morega, drept capii mafiei sindicale din judeţul Gorj.

Asta deoarece cei doi, în opinia lui Morega, au afaceri grele în minerit, atât direct cât şi prin interpuşi, care i-ar fi făcut pe ambii să urce, fără drept, prea sus, pe scara socială. Astfel, Codescu dintr-un simplu angajat la mină a ajuns lider de sindicat, cu putere politică portocalie, şi-a aranjat totodată familia şi apropiaţii, la fel întâmplându-se şi cu deputatul Militaru, ajuns acum proprietar a numeroase locuinţe, asta dintr-un salariu de lider de sindicat.

Deputatul Dan Ilie Morega i-a criticat dur ieri pe Marin Condescu, preşedintele FNME, şi pe colegul său din Camera Deputaţilor, Constantin Severus Militaru. Morega a făcut acest lucru scoţând în evidenţă afacerile subterane pe care, susţine, că le practică cei doi, folosindu-se de calitatea lor de sindicalişti. ,,Ce om de afaceri este Militaru, din sudor, deputat, om de afaceri cu maşini şi maşinuţe băgate prin firmele băieţilor de la Severin şi din Gorj, care lucrează la exploatarea Motru şi care nu cârtesc în front, fără avizul lui personal. Mai dictator decât orice dictator de pe timpul comunismului. Acest neica-nimeni pe care nu l-am văzut la o iniţiativă legislativă”, a declarat, revoltat, Morega referindu-se la Militaru.

Banii muncitorilor, viraţi spre firmele sindicale

Morega şi-a continuat acuzele, menţionând că firmele sindicale devalizează judeţul, nimeni neputând să le oprească. ,,Cum pot ei, aceste lăcuste care au prădat mineritul şi energia, să spună că ei au bani cinstiţi în condiţiile în care au oprit 8% pentru sinistraţi şi mai opresc şi şapte la mie pe fondul de salarii pentru contractul colectiv de muncă. Acest contract, într-o traducere globală, înseamnă o protecţie a mea, a muncitorului. Păi, banii ăştia sunt pentru protecţia mafiei sindicale, nu a muncitorilor, vă spune Morega. Acestor bani, precum celor 5-6 milioane de euro pe care le-au încasat firmele sindicatelor, li se mai se adaugă 2% din impozitul de venit, la care se adaugă peste 3 milioane de euro venit la echipa de fotbal, de la complexurile energetice şi SNLO, în ultimii doi ani de zile. Se cheamă devalizarea judeţului Gorj”, a completat Morega.

Militaru nu recunoaşte nimic

În cursul acestei luni, întrebat cum răspunde acuzelor venite, de data aceia, dinspre PSD, tot la adresa afacerilor ilegale săvârşite de către deputatul PD-L, Constantin Severus MIlitaru a menţionat că nu are nicio firmă în minerit. Acuzele au fost făcute atunci de deputatul PSD, Vasile Popeangă, care reclama la fel ca Morega, că Militaru deţine şi controlează diverse firme din minerit, de pe urma cărora s-ar fi îmbogăţit. Declaraţia de avere a deputatului pune semne de întrebare într-adevăr, acesta cumpărându-şi, în ultimii ani, criză sau nu, câteva case, atât în Gorj cât şi în Timişoara. În ce priveşte acuzele la adresa lui Condescu, deja nu mai este un secret că anumite persoane din apropierea sa îi conduc firmele, făcute pe banii sindicatelor.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here