Condescu şi Dian, perdanţi în faţa poliţiştilor

349

Marin Condescu şi Dian Popescu mai au în comun, pe lângă afiniţăţile politice, şi pasiunea pentru viteză, dovadă că ambii au primit sancţiuni din partea poliţiştilor de la Rutieră în momentele când au prinşi în trafic depăşind viteza legală de deplasare. Sindicalistul Condescu s-a judecat apoi cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea în timp ce liberalul Dian s-a luat de guler cu responsabilii de la IPJ Gorj. Ambii au pierdut însă, pe fond, procesele intentate în scopul de a nu plăti amenda pentru încălcarea legislaţiei rutiere, şi pentru a-şi recupera, unde a fost cazul, carnetul de conducere suspendat.

Şoferul Marin Condescu a fost prins, la începutul acestui an, pe raza localităţii Horezu încălcând viteza de circulaţie admisă, motiv pentru care a fost pe loc amendat. Condescu nu vrea să achite amenda şi se adresează în martie Judecătoriei Hurezu pentru anularea procesului verbal de contravenţie. La primul termen, cel din luna mai, Condescu lipseşte, motiv pentru care magistratul de şedinţă îl întrebă în scris dacă mai stăruie în soluţionarea plângerii făcute IPJ Vâlcea-Poliţia Horezu. Condescu nu pare să ofere însă un răspuns, motiv pentru care, la termenul din 23 iunie, instanţa de fond, din judeţul vecin, decide să-i respingă ca neîntemeiată plângerea gorjeanului, dar îi dă totuşi posibilitatea să facă apel la sentinţa dată.

Dian nu se mulţumeşte cu sentinţa Judecătoriei Novaci
Şeful PNL Gorj, Dian Popescu, prieten declarat al lui Marin Condescu, trece şi el pentru a doua oară printr-un conflict cu poliţiştii de la Rutieră, dar de data asta din judeţul nostru. Să nu uităm, că anul trecut, fusese prins şi el tot pe raza judeţului Vâlcea conducând cu viteză.
Pe 29 decembrie 2013, Dian este prins în trafic deplasându-se cu 108 km pe oră pe raza localităţii Bengeşti-Ciocadia. Este prins şi i se suspendă şi carnetul de conducere. Dian, ca şi în dosarul de la Vâlcea, contestă însă sancţiunea primită. Cauza se judecă la Judecătoria Novaci unde Dian pierde, la fel ca şi Condescu, la instanţa de fond. Face însă apel, la sentinţa primită, chiar luna aceasta, pe 13 iunie dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj.

Ambii trimişi în judecată
Pe lângă prietenia ce-i leagă şi pasiunea pentru încălcarea regulilor de circulaţie, Dian şi Marin Condescu mai au în comun şi statutul de inculpat.
Ambii au fost trimişi în judecată în dosare grele de corupţie care privesc folosirea unor sume mari de bani.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here