Condescu nu scapă de controlul judiciar

372

Magistrații Tribunalului Olt au respins solicitarea lui Marin Condescu și a lui Viorel Temelescu de a ridica măsura controlului judiciar dispusă împotriva lor de acum un an de zile, cei doi urmând să fie în continuare sub monitorizarea autorităților, chiar dacă articolul de lege care reglementează controlul judiciar a fost găsit neconstituțional. Până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei care consfințește faptul că articolul respectiv încalcă Constituția, acesta se aplică, iar cei doi foști șefi de la Pandurii trebuie să respecte, ca atare, restricțiile pe care le au impuse din partea instanței de judecată.
Ei nu au voie să ia legătura cu martori din dosar, trebuie să se prezinte periodic la Poliție și trebuie să evite anumite locații impuse de judecători, respectiv Clubul Pandurii, sediul Federației Naționale Mine Energie, precum și pe cel al Complexului Energetic Oltenia. Măsura a fost luată în dosarul în care cei doi sunt judecați pentru că ar fi prejudiciat clubul de fotbal cu câteva milioane de lei și pentru că ar fi falsificat unele contracte de cesiune de creanță, asta în condițiile în care firma care era considerată prejudiciată de anchetatori, Edenred SRL, nu s-a constituit parte civilă în dosar, ea fiind societatea care furniza în minerit și energie tichetele de masă.
Decizia instanței de respingere a cererilor de ridicare a controlului judiciar a fost luată marți după-amiază, după audierea celor doi inculpați, ambii fiind audiați pe parcursul a mai bine de patru ore, timp în care au răspuns la toate acuzațiile ce le sunt aduse în rechizitoriu. Și Condescu și Temelescu au negat faptul că ar fi comis infracțiunile care le sunt puse în cârcă, procesul lor urmând să se reia luna viitoare, când vor fi audiați și primii martori din acest dosar.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here