Condescu: “Nu mi-am dat demisia de la Pandurii”

284

Marin Condescu a declarat, ieri, că retragerea sa din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţiei al clubului Pandurii Târgu Jiu, reprezintă o măsură de siguranţă pentru a-şi păstra postul de lider sindical, subliniind că nu are nicio legătură cu ancheta penală în care este implicat.

“Nu mi-am dat demisia. Şefii din Consiliul de Coordonare de sâmbătă, de la Petroşani, vorbesc de liderii de sindicat din toată ţara, au spus să las activitatea executivă de la Pandurii şi să mă ocup de sindicate, pe care, într-adevăr, le-am cam neglijat în ultimul timp. Retragerea din executiv e o măsură de siguranţă a mea de a-mi păstra funcţia de la sindicat. Pentru că din Federaţia Naţională a Minelor fac parte 30.000 de salariaţi din toate zonele ţării. Practic m-au obligat, mi-au spus în Consiliul de Coordonare să aleg: «ori sportul şi atunci depinzi de noi, ori vii cu noi şi atunci depinde sportul de noi». Toate aceste lucruri nu au nicio legătură cu cercetările care se efectuează, acolo se va demonstra clar că la Pandurii nu s-a întâmplat nicio faptă penală: spălare de bani sau evaziune fiscală şi toate celelalte care s-au inventat. Au existat doar împrumuturi în nume personal, pentru a salva în momente de criză clubul. Ultimul împrumut l-am făcut în decembrie, în conflictul cu Gaz Metan şi dacă nu aş fi achitat, aşteptând după banii membrilor fondatori, am fi pierdut transferul lui Eric”, a declarat Condescu, prezent, luni, la Adunarea Generală a LPF.

Retragere, nu demisie
Marin Condescu a declarat, duminică, că se retrage din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţiei al echipei Pandurii Târgu Jiu, în locul său urmând să rămână preşedintele executiv Eugen Pârvulescu. Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, a spus că în următoarele zile va face toate demersurile oficiale pentru ca retragerea să se materializeze în actele juridice ale clubului sportiv, astfel încât până la 1 februarie Eugen Pârvulescu să fie înregistrat oficial la Judecătoria Târgu Jiu ca reprezentant al sindicatelor miniere în Consiliul de Administraţie. Anunţul lui Marin Condescu privind retragerea sa din fruntea Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu vine în contextul în care ancheta penală în care acesta este implicat alături de fostul vicepreşedinte al echipei, Viorel Temelescu, este aproape de finalizare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Fără citaţie la proces
Procurorul care în noiembrie 2013 a dispus reţinerea pentru 24 de ore şi care a cerut arestarea celor doi, fără să obţină mandate pe numele acestora, din lipsă de probe, a solicitat Curţii de Apel Craiova ca un eventual rechizitoriu în cazul acestora să nu se judece la instanţele din Gorj. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus, vineri, ca un eventual rechizitoriu să fie înaintat spre judecată Tribunalului Olt, Condescu precizând că nici el şi nici Temelescu nu au mai fost chemaţi până acum de către procuror pentru eventuale audieri sau pentru a li se prezenta rechizitoriul. “Când se vor finaliza cercetările probabil ni se va prezenta un rechizitoriu, dar deocamdată nu am primit nicio citaţie. Am aflat doar că procurorul de caz a cerut ca un eventual rechizitoriu să fie judecat oriunde altundeva, dar nu la Gorj. E păcat că se aruncă o anatemă necuvenită pe instanţele de la Târgu Jiu, dar vom merge la orice instanţă pentru a ne proba nevinovăţia, dacă acestea sunt procedurile”, a menţionat Marin Condescu.
G.Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here