Condescu intră în legalitate cu ferma şi creşte, pe lângă capre, şi viţei de carne

429

Rămas fără preocupările sale sportive, ultimul angajament lăsându-l recent liber de contract, Marin Condescu arată că se ocupă mai mult de ferma sa de la Baniu. De altfel, pentru Gardena River SRL, firma pe care are înregistrată activitatea fermei sale, Condescu face paşi, în ultimele zile, pentru obţinerea avizului de mediu. Firma are elaborată deja prima versiunea a PUZ-ului necesar fermei de la Borăscu, în care este trecut că Marin Condescu va creşte aici nu numai capre pentru lapte, ci şi bovine pentru carne. Societatea pe care este înregistrată ferma mixtă a fostului preşedinte de la Pandurii a depus recent documentele necesare în vederea obţinerii avizului necesar la Agenţia de Mediu Gorj. Ferma funcţiona de mai bine de un an fără aceste avize.

condescuiPentru că are piaţă de desfacere la Târgu-Jiu, adică băcănia “La Boierul” condusă de partenera sa de afaceri Mădălina Berbecel, fermierul Marin Condescu s-a hotărât să crească la ferma sa din Baniu nu numai capre ale căror lapte este vândut ca atare sau procesat aici, ci şi vite, ale căror carne va fi scoasă la mezat la magazinul în cauză. Pentru a nu avea probleme de legalitate, deoarece băcănia a fost făcută rapid şi fără autorizaţiile legale, Condescu, rămas fără umbrela de la Pandurii, dar şi fără banii pe care nu demult îi învârtea aici pe degete, a decis să urmeze paşii necesari pentru a nu fi călcat de oamenii legii. Astfel, firma SC Gardena River SRL a anunţat că are PUZ în vederea “Construirii fermei mixte de creştere bovine carne, creştere capre de lapte cu capacitate de procesare” din comuna Borăscu, sat Baniu, judeţul Gorj şi declanşarea etapei de încadrare pentru obţinerea avizului de mediu.
Până la obţinerea avizului, ferma, realizată în urmă cu trei ani, funcţionează, în continuare, fără autorizaţie de mediu.

Picture_3466Probleme cu călugăriţele
Până când va obţine însă profit din creşterea bovinelor şi a caprelor, Condescu îşi făcuse socoteala că va face profit de pe cârca mânăstirii Dealu Mare, unde angajaţii fermierului lucrau, de ceva vreme, pământul. De mai puţin de o lună însă, relaţiile lui Condescu cu conducerea mănăstirii s-au răcit, călugăriţele de aici fiind supărate că Marin nu le-a achitat sponsorizarea de 3 miliarde făcute la chiliile lăcaşului de cult. Condescu nu oferea banii promişi însă din propriul buzunar, ci îi dădea de la Clubul Pandurii Târgu-Jiu, pe care acum nu-l mai poate manevra. Mănăstirea a rămas astfel fără lucrările de construcţie achitate, iar acum refuză să mai creadă în fermier.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here