Condescu îi caută contracandidat lui Morega

142

condescu moregaLa finalul acestui an, mai precis pe data de 29 decembrie, UNPR Gorj va organiza alegeri interne pentru numirea oficială a actualei echipe de conducere. Deşi doar Dan Morega, preşedintele în exerciţiu, a anunţat că va candida pentru funcţia de la cârma organizaţiei, pe plan local se caută persoane capabile să intre la candidatură împotriva deputatului. Unul dintre cel care încearcă să facă încă de pe acum cărţile în acest caz este sindicalistul Marin Condescu, duşman declarat al lui Morega.

În timp ce la nivel judeţean lui Morega i se caută înlocuitor, pentru cârma organizaţiei fiind vehiculate diverse nume în special din Opoziţie, la nivel central UNPR-ul dă undă verde organizaţiei de la Gorj să facă alegeri până la finalul anului. Morega va candida la funcţia de preşedinte, şi asta deoarece a primit această funcţie pentru a reorganiza filiala. Deputatul a reabilitat organizaţia aducând membrii şi creând noi organizaţii în judeţ dar marele succes a fost protocolul încheiat cu Federaţia Naţională a Muncii(FNM) şi cu Liga Muncitorilor din România(LMR), care numără împreună, în toată ţara peste 29.000 de membrii. De altfel, chiar săptămâna asta, Biroul Politic Permanent Naţional al UNPR a apreciat încheierea protocoalelor de colaborare între UNPR, organizaţia judeţeană Gorj, şi Liga Muncitorilor din România care are 18.240 de membrii, cât şi protocolul de colaborare cu Federaţia Naţională a Muncii care are 10.830 de membrii. Protocolul de colaborare s-a încheiat în vederea participării celor două ONG-uri la constituirea Uniunii Social Progresiste(USP), constituire care urmează să aibă loc pe 21 decembrie. “În esenţă, UNPR-ul şi la nivel naţional şi la cel judeţean, în protocolul de colaborare, se angajează să sprijine cele două organizaţii, Liga Muncitorilor din România şi Federaţia Naţională a Muncii, în promovarea de acte normative care să dezvolte zonele monoindustriale, acte privind reducerea fiscalităţii IMM-urilor înfiinţate în zonele monoindustriale, pentru a da posibilitatea şomerilor şi disponibilizaţilor de a organiza structuri operaţionale pentru absorbţia fondurilor europene”, a explicat Dan Ilie Morega.

Sindicaliştii, pe listele de candidaţi ale UNPR Gorj

Morega a anunţat că în protocol este prevăzută şi includerea pe listele UNPR a unor membrii a acestor ONG-uri cu credibilitate şi buni specialişti, cu respectarea legii. “În acelaşi timp FNM şi LMR va sprijini acţiunea UNPR pentru constituirea Uniunii Social Progresiste din România, va dispune filialelor lor să încheie cu organizaţiile judeţene ale UNPR protocoale de colaborare, va promova în rândul membrilor săi prin mijloace specifice acţiuni şi iniţiativele social economice alea UNPR şi USP sprijinind activ toate iniţiativele platformei politice de centru stânga”, a mai menţionat deputatul UNPR Gorj.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here