Condescu ameninţă înainte de ultima AGA: “Stadionul îi va înfunda!”

510

Pandurii Târgu Jiu îşi trăieşte, probabil, ultimele clipe în actuala formă de asociere. Marin Condescu a rămas singur şi face un ultim apel către membri fondatori ai clubului să-şi stabilească priorităţile. Nu e mare secret că la Târgu Jiu se vrea un alt club sportiv, deşi graba cu care consilierii locali au adoptat înfiinţarea unui CSM ar avea la bază strict raţiuni politice. Se zvoneşte că hotărârea de Consiliu Local va fi atacată, iar în culise se duce o luptă pentru a stabili de la care partid vor fi şefi ce vor conduce noua structură. Înainte de Adunarea Generala a Acţionarilor de la Pandurii, de astăzi, Marin Condescu, principalul creditor, le-a transmis celor responsabili de soarta clubului să se gândească la repercursiuni. Preşedintele USMO a mai spus că nici pasivitatea nu e răspunsul, iar la Târgu Jiu pot sosi investiori, dacă sunt “lăsaţi”. “Dacă s-au dus investitori la Foresta Suceava, sigur vor veni şi la Târgu Jiu după ce este lămurit lucrul acesta din punct de vedere statutar. Vreau să fac public un lucru, organele când au interesul se autosesizează din presă. Să nu uităm că, vineri, Tribunalul Cluj a dat o decizie prin care a hotărât intrarea în faliment a Complexului Sportiv de la Cluj Arena. În încheiere, judecătorul a spus să fie identificate persoanele fizice şi juridice care au creat prejudiciul şi intrarea în faliment a societăţii cu recuperarea sumelor de la persoanele care se fac vinovate. Să nu uităm că factori locali, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, sunt la a treia echipă pe care ar băgă-o în faliment după handbal şi baschet, iar lucrurile, aşa cum se prezintă acum, duc spre faptul că s-a vrut ca acest club să intre în faliment, iar noul stadion din Târgu-Jiu va fi piatra de moară care îi va înfunda. În plus, vor plăti tot ceea ce s-au angajat către Pandurii. În următorii patru ani de zile, toţi cei care îşi vor desfăşura activităţi sportive pe noul complex vor plăti, către administratorul judiciar şi creditori, bani pentru folosirea bazei sportive. Decât să ascultăm fel şi fel de zvonuri, mai bine fiecare parte să-şi prezinte argumentele. Cel care are cele mai multe din punct de vedere sportiv, financiar, şi logistica infrastructurii, ar trebui să aibă câştig de cauză. Aşa ar face nişte oameni normali”, a afirmat Condescu. Membrii fondatori se vor aşeza din nou la discuţii, iar cei mai optimişti mizează pe sprijinul CEO, însă ar fi un scenariu puţin probabil.
Varianta lui Condescu presupune ruperea AGA şi “aducerea” altor oameni dispuşi să investească, asta dacă actuali acţionari nu au revenit la sentimente mai bune. Chiar şi aşa, “găurile” par prea mari în acest moment.
“Este o întâlnire cu toţi membrii fondatori şi asociaţi, ultima. Trebuie clar ca această întrevedere să definească cine continuă şi cine se retrage, pentru a nu asista la excluderi. Este o şedinţă în care, aşa cum am făcut atunci când am pus bazele în 2002, cu membrii asociaţi, stabilim ce se întâmplă. Este frumos să nu ne despărţim prin procese, ci printr-o decizie colectivă. Poate fi şi un început de drum”, a declarat Condescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here