Condescu a explicat situaţia lui Nanu

394

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Pandurii, Marin Condescu, a explicat de ce nu a semnat antrenorul Ştefan Nanu o înţelegere cu gruparea gorjeană. Nanu a condus deja antrenamente la Pandurii, dar procesele în care este implicat clubul din Târgu-Jiu fac situaţia neclară în acest moment. Noul antrenor trebuie să-şi stabilească un lot şi în funcţie de obiectivul pe care îl are Pandurii, dar şi în funcţie de liga în care joacă. “N-am semnat un contract pentru că trebuie să vedem obiectivele. Pentru B este promovarea în prima ligă, pentru A este supravieţuirea. Am ajuns la această concluzie după ce în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal s-a dat încă un an şi s-a autorizat special ca antrenorul care promovează echipa în prima divizie să poată să antreneze fără să deţină licenţa PRO. Nanu a fost o variantă încă de la început, dar era problema cu această licenţă. După decizia de săptămâna trecută toate lucrurile au fost în regulă. Nu trebuia să mai luăm pe cineva în nicio structură de conducere ca să antreneze”, a declarat Condescu.

Vrea 16 transferuri!
Ştefan Nanu a avut foarte mulţi jucători tineri la prima şedinţă de pregătire, iar acest lucru l-a determinat pe fostul antrenor de la Motru să ceară fotbalişti cu experienţă. Nanu se gândeşte în acest moment doar la liga secundă, şi nu ia în calcul varianta în care Pandurii ar fi menţinută în primul eşalon de tribunale. “Am avut la primul antrenament o serie de tineri de 18-20 de ani. Ei au calitate, dar trebuie aduşi totuşi o serie de jucători cu experienţă pentru a ne îndeplini obiectivul. E mult mai greu în Liga a II-a fiindcă sunt echipe care joacă distructiv. În Liga I se joacă mai deschis, e altceva. Suntem deja în întârziere, dar nu e timpul pierdut. Trebuie să facem un lot competitiv pentru a promova. Suntem în discuții cu jucători şi sper să putem face un lot competitiv care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul, adică promovarea. Eu cred și am convingerea că problemele financiare se vor rezolva. În 5 august începem campionatul şi mai avem nevoie, până atunci, de 16 jucători cel puţin”. Fostul internaţional român a mai spus că infrastructura de la Târgu-Jiu obligă la performanţă. “E păcat ca această echipă să rămână în liga a doua, mai ales că se construieşte în oraş un stadion nou şi este aproape finalizat. Sunt iubitori de fotbal care aşteaptă rezultate de la noi. Am venit cu gândul de a face performanţă pentru că îmi plac provocările”.

Disensiuni pe tema echipei?
Speculaţiile din presă par să-l fi deranjat pe preşedintele USMO, Marin Condescu. Aşa cum e şi firesc, mulţi se întreabă care sunt raţiunile economice pentru a-i menţine pe panduri pe linia de plutire. În opinia lui Condescu, echipa fanion a Gorjului este singura din Târgu-Jiu care poate evolua pe acest stadion. De altfel, s-ar crea şi o situaţie paradoxală, deoarece la tribuna a doua apare deja scris, pe scaune, numele “Pandurii”. Reacţia vine şi după ce actualul primar al municipiului, Marcel Romanescu, a luat în calcul înfiinţarea unei noi echipe. “Pandurii are cel mai mare potenţial economic, chiar dacă este să luăm actuala poziţie în care se află clubul. Sperăm ca toţi să-şi dea seama de lucrurile acestea. Cea mai bună poziţie va fi, în oricare din situaţii, chiar dacă se intră în faliment, tot la cei care vor rămâne să administreze patrimoniul clubului sportiv. Şi un fir de iarbă dacă vor vrea să ia de pe Stadionul Municipal, vor trebui să-l plătească acestui club, adică administratorului care va fi numit pentru falimentul clubului. Toată investiţia care este făcută pe stadion este făcută pe cheltuiala clubului Pandurii”, a spus Condescu. Fostul preşedinte a dezvăluit şi situaţia proceselor de la TAS. “Corespondenţa de la TAS vine în fiecare zi, Federaţia încearcă să mai întârzie puţin lucrurile, nu înţeleg de ce, pentru că e tot în detrimentul lor. În primă instanţă s-a hotărât să ne judece un singur judecător, FRF vrea acum trei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here