Condescu a explicat anchetatorilor cum a împrumutat Pandurii cu o jumătate de milion de euro

218

Marin Condescu a ajuns ieri în faţa poliţiştilor care cu o zi înainte îi trecuseră pragul casei în lipsa sa, acesta fiind audiat pe parcursul a circa două ore. El a trebuit să răspundă la întrebările pe care i le-au pus în legătură cu acuzaţiile de spălare de bani, fals şi uz de fals, după audieri sindicalistul şef declarând că a „lămurit” lucrurile în faţa anchetatorilor, dând asigurări că „nu există” nereguli la Pandurii.

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu a declarat la ieşirea din sediul Poliţiei Gorj că a dat anchetatorilor explicaţii pentru toate nelămuririle pe care aceştia le aveau în dosarul în care, luni, au fost efectuate percheziţii la domiciliul acestuia, la sediul clubului de fotbal, precum şi la o firmă cu care are legătură. „Am dat declaraţiile necesare. Sunt lucruri care nu implică cu nimic Clubul şi încă odată ne-am convins, chiar din ceea ce se cercetează, că Pandurii nu a comis niciodată o faptă penală. Din păcate, cei care nu cunosc asemenea lucruri îşi închipuie multe că se întâmplă la Pandurii. Ne-au întrebat despre ultima reclamaţie, sperăm noi să fie ultima, despre contractele de cesiune şi despre împrumuturi şi toate au fost făcute legal”, a spus preşedintele CA de la Pandurii.
Marin Condescu a precizat că are calitatea de învinuit în acest dosar, el fiind convins că, la finalul cercetărilor va fi găsit nevinovat. “În acest dosar am calitate de învinuit. Mi s-au adus la cunoştinţă faptele pentru care am dat declaraţii. Nu mi s-a adus la cunoştinţă că s-a început urmărirea penală. Nu este nimic ilegal în toate aceste contracte de cesiune, împrumuturile sunt făcute din bancă, niciodată nu au fost aduşi bani din exterior pentru plata unor datorii în urma hotărârilor din federaţie sau din ligă sau plata jucătorilor. Este normal atunci când vrei să continui activitatea să ajuţi echipa dacă poţi. Cred că din 2009 a fost primul împrumut, cel mai mare a fost de 500.000 de euro, iar ultimul de 50.000 de euro, săptămâna trecută. Se spune în reclamaţie că împrumuturile au fost din surse care nu se cunosc, deşi era foarte simplu ca cel care a reclamat să se ducă la bancă să vadă de unde sunt. Nu ştiu ce au căutat poliţiştii la percheziţii”, a mai spus acesta.

Va continua cu împrumuturile
Acesta a declarat de mai multe ori, la ieşirea din sediul IPJ Gorj, că tranzacţiile derulate de Pandurii sunt legale, menţionând că, dacă va mai fi nevoie, va continua să se împrumute cu bani pentru a ajuta Clubul, aşa cum a făcut-o şi până acum, chiar dacă astfel de demersuri i-au adus plângeri penale depuse de reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia, principalul finanţator al echipei de fotbal. „Împrumuturile s-au făcut prin bancă, nu s-au adus bani din exterior. O să mai fac împrumuturi pentru că este normal să ajuţi echipa atunci când poţi”, a declarat Condescu.
Acesta a precizat că din 2009 până în prezent a efectuat mai multe împrumuturi bancare în nume propriu pentru a ajuta echipa de fotbal în momente dificile din punct de vedere financiar. Condescu afirmă că cel mai mare împrumut a fost cel din 2012 în valoare de 500.000 de euro, iar cel mai mic are valoarea de 50.000 de euro, împrumutul respectiv fiind contractat în cursul săptămânii trecute.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here