Condamnați pentru trafic de Xanax

598

Mai multe persoane, mare parte din ele din Gorj, au fost condamnate de către instanța de judecată într-un dosar în care procurorii DIICOT le-au acuzat în urmă cu un an că se ocupau de traficarea unor medicamente care, în combinație cu alcool, dau efecte psihoactive. Zeci de mii de pilule de Xanax și Diazepam au fost vândute în Norvegia, în special, acum inculpații hotărând să recunoască acuzațiile ce le-au fost aduse. Dumitru Daniel Florin a primit o condamnare de 4 ani cu executare, din pedeapsă fiindu-i dedusă perioada petrecută în spatele gratiilor din noiembrie anul trecut și până acum.
Alin Vasile Scornea a fost condamnat și el la 3 ani închisoare, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, timp în care trebuie să presteze și 80 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Târgu Jiu. O pedeapsă similară a fost dispusă și pentru Marius Dumitru, dar și pentru Elvis Brebenică, zis Laurențiu, ambii fiind obligați să presteze muncă în folosul comunității la Primăria Târgu-Cărbunești.
Delia Ramona Petroniu Dumitru, fostă Săbădașu, a primit, de asemenea, o condamnare de 1 an și 10 luni, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de supraveghere de 3 ani. Domiciliată în Sibiu, femeia trebuie să presteze acolo 80 de zile de muncă în folosul comunității. O pedeapsă de 2 ani și 8 luni, cu suspendare și un termen de supraveghere de 4 ani, s-a ales în acest dosar și Perișor Dumitru, și el fiind printre cei care vor trebui să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Târgu-Cărbunești. Emil Ștefăniță Bratu a primit o condamnare de 2 ani, cu un termen de supraveghere de 3 ani, el fiind de loc din Olt. Instanța a dispus ca și el să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Balș. O pedeapsă similară a primit Bebe Nicolae Nițu, care trebuie să presteze muncă în folosul comunității la Primăria Polovragi. De la inculpați instanța a dispus și confiscarea unor sume de bani provenite din vânzarea ilegală a medicamentelor, dar și a unor cantități apreciabile de Diazepam și Xanax. De asemenea, de la fiecare inculpat au fost confiscate telefoanele folosite în comiterea infracțiunilor pentru care instanța a dispus pedepsele menționate anterior, verdictul dat acum nefiind definitiv.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here