Condamnaţi la închisoare pentru tâlhărie şi tăinuire

234

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Târgu-Jiu, reţinut în noiembrie 2012 pentru săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat şi a trei infracţiuni de tâlhărie, a fost condamnat marţi de Judecătoria Târgu-Jiu la 6 ani de închisoare. Alături de el, a mai fost condamnat la trei ani de închisoare un tânăr de 20 de ani, de asemenea din municipiul Târgu-Jiu, acuzat de săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

Costin Marius Adrian şi Pană Valeriu Adrian sunt doi tineri din Târgu-Jiu reţinuţi în cursul lunii noiembrie 2012, după ce poliţiştii au descoperit că aceştia sunt implicaţi în comiterea mai multe infracţiuni de tâlhărie şi furt pe raza municipiului. „În data de 1 noiembrie a.c., în jurul orelor 10:00, suspectul C.M., folosindu-se de o cheie pe care o avea de la partea vătămată V.G., din municipiul Târgu-Jiu, a intrat în locuinţa acesteia, iar de aici a sustras suma de 5.000 lei, un aparat foto şi un telefon mobil. În seara zilei de 5 noiembrie a.c, în jurul orelor 19:00, acelaşi suspect C.M., în timp ce se afla pe str. 22 Decembrie 1989, în apropierea intersecţiei cu str. I.L Caragiale, i-a smuls unei persoane de sex feminin un telefon mobil. Ulterior, în data de 6 noiembrie a.c, în jurul orelor 13:45, în timp ce se deplasa pe strada 22 Decembrie 1989, în apropierea intersecţiei cu str. I.L Caragiale, a smuls unei persoane de sex feminin, o poşetă tip plic, în care partea vătămată avea suma de 400 lei şi un telefon mobil, după care, împreună cu suspectul P.V., s-au deplasat în oraşul Rovinari, unde au amanetat telefonul mobil sustras şi au împărţit suma de bani încasată. În dimineaţa zilei de 09.11.2012, în jurul orelor 09:00, în timp ce se deplasa pe str. 22 Decembrie 1989, suspectul C.M. a smuls din mâna unei persoane de sex feminin, un portmoneu, în care aceasta avea acte de stare civilă, suma de 1.000 lei şi un telefon mobil”, anunţa atunci purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. La data de 14 noiembrie 2012, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu dispuneau „punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Costin Marius-Adrian pentru săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat şi a trei infracţiuni de tâlhărie, fapte săvârşite în stare de recidivă postcondamnatorie, şi a inculpatului Pană Valeriu Adrian pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire”.

6 ani pentru tâlhărie, 3 pentru tăinuire
Marius Costin a fost condamnat marţi de Judecătoria Târgu-Jiu la 6 ani de închisoare; prietenul său, Adrian Pană, a fost condamnat de instanţa de judecată la executarea unei pedepse de 3 ani de închisoare. Totodată, instanţa i-a obligat pe cei doi tineri la plata sumei de 400 lei către partea civilă S. A. M. şi să achite cheltuieli judiciare în valoare de câte 1.000 de lei. Prin aceeaşi sentinţă, Costin Marius mai este obligat la plata sumelor de 6.000 lei către partea civilă V.G. şi 200 lei către partea vătămată P.O. Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here