Condamnați după ce au furat pește! Vezi de la cine!

322

Trei bărbați și o femeie au primit condamnări din partea instanței de judecată, după ce în toamna anului trecut au fost prinși furând pește din balta fostului primar de la Turceni, Ion Iordache. Omul de afaceri și-a dat seama la un moment dat că hoții își formaseră deja o clientelă la cât pește îi furaseră și, vânător fiind, s-a pus pe pândă, reușind să îi prindă pe cei care îl furau. Cei trei bărbați din grup au ajuns și în spatele gratiilor pentru o noapte, ulterior despăgubindu-l pe cel de la care au furat pentru a scăpa cu o pedeapsă mai ușoară. Iar pedepsele stabilite de instanță nu sunt cu executare. Hoții au fost trimiși chiar la munca de jos, la muncă în folosul comunității, verdictul de acum nefiind unul definitiv.
Alexandru Achim a primit o pedeapsă de 1 an și 4 luni, a cărei executare a fost suspendată și înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care nici nu are voie să mai pescuiască. Va avea însă voie să dea cu mătura pentru că instanța l-a obligat și pe el și pe ceilalți să presteze muncă în folosul comunității. “Obligă inculpatul Achim Alexandru ca, pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Turceni, pe o perioadă de 90 (nouăzeci) de zile la activităţi constând în lucrări de curăţire a resturilor vegetale aflate pe marginea drumurilor comunale şi judeţene aflate pe raza satului Strâmba-Jiu, Gârbovu, Valea Viei şi a oraşului Turceni (curăţarea de mărăcinişuri şi resturi vegetale); salubrizare străzi, salubrizare şi întreţinere parcuri (colectarea selectivă a deşeurilor, plantat flori); ecologizare pârâu Strâmba-Jiu (curăţarea malurilor de vegetaţie, colectarea gunoaielor); ecologizarea pârâu Jilţu (curăţarea malurilor de vegetaţie, colectarea gunoaielor); lucrări de întreţinere a zonei centrale a oraşului şi a zonelor verzi din oraşul Turceni (curăţarea şi întreţinerea acostamentelor, sădit flori, îndepărtat resturi vegetale, văruire garduri); lucrări de întreţinere a bazelor sportive din oraşul Turceni (curăţat şanţuri de scurgere), ori în cadrul Primăriei Ioneşti la activităţi constând în: întreţinerea parcurilor; întreţinerea drumurilor, rigolelor şi a altor căi de acces în administrarea comunei; păstrarea curăţeniei şi igienizarea localităţilor componente comunei; desfăşurarea de activităţi pentru unităţile şcolare şi grădiniţele de copii; lucrări de întreţinere, amenajare şi curăţenie întreprinse în islazurile comunale”, a decis Judecătoria Târgu-Jiu.
Aceeași pedeapsă a fost decisă și pentru logodnica bărbatului, Veronica Achim, dar și pentru ceilalți doi inculpați din dosar, respectiv, Gheorghe Frătuțu și Iulian Văduva. Instanța a luat act de faptul că prejudiciul a fost achitat de către cei 4, dar fiecare dintre ei a fost obligat acum de magistrați să mai achite câte 250 de lei drept cheltuieli judiciare către statul român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here