Condamnați definitiv după ce au bătut doi mineri cu ranga

407

Agresorii celor doi angajați ai Complexului Energetic Oltenia, de la cariera Gârla-Poiana, au aflat sentința definitivă. Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu și au stabilit noi pedepse în cazul celor șase inculpați. Boby Rațiu a primit o amendă penală în valoare de 4.800 de lei, la fel ca și colegul său de dosar Adrian Cozariuc. Costel Boldizsar s-a ales tot cu amendă penală, însă în valoare de 4.000 de lei. Un alt inculpat, Jeno Boldizsar, a ajuns după gratii, pentru lovire sau alte violențe, întrucât a mai fost condamnat în 2010, de magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu, într-o altă cauză. “Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, în pedeapsa cea mai grea de 6 luni de închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă de 6 luni închisoare, pedeapsa rezultantă fiind de 8 luni închisoare. Revocă liberarea condiţionată privind restul de 457 de zile închisoare, rămas neexecutat din pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare şi dispune executarea acestui rest, alături de pedeapsa rezultantă din prezenta cauză de 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 8 luni şi 457 de zile de închisoare”, a stabilit instanța din Bănie.

mineri gorjeanulMinorul, obligat să stea acasă în weekend
Printre agresori s-a aflat și un minor. Acesta a primit măsura educativă a consemnării la sfârşit de săptămână, prin care este obligat să nu plece din locuinţa din oraşul Rovinari, sâmbătă şi duminică, pe o durată de două luni. Un alt bărbat, Alin Boldizsar, a primit un an şi trei luni de închisoare cu suspendare, fiind obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Rovinari, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. Toți cei șase tineri sunt acuzați că, în 2014, au bătut cu bestialitate un inginer şi un muncitor de la Cariera Poiana, de supărare că i-au surprins în timp ce încercau să fure fier vechi. Angajații CEO se aflau în schimbul III, la cariera minieră, situată pe raza comunei Fărcăşeşti şi verificau funcţionarea unei benzi de transport cărbune, în momentul în care i-au depistat, fiind loviți cu ranga de hoți. “Ne-am pomenit cu șase-șapte inși înconjurați și ne-au luat la bătaie. Pe domnul inginer a sărit unul, i-a dat un pumn, a dat cu el peste pod. În timpul acesta a venit unul la mine și m-a luat de piept și mi-a dat un pumn de mi-a sărit casca din cap. Apoi unul mi-a dat cu ceva dur în cap. Ne-au bătut cu parii, cu ceva de fier. Mi-au dat cu ceva în cap, îmi curgea sânge. Am luat salopeta de pe mine şi am pus-o la cap. Nu era nimeni în zonă, paznicii nu i-am văzut”, declara, în 2014, Ion Logăscu, în vârstă de 55 de ani, din comuna Runcu. “Mi-a fost pusă viața în pericol. Nu mi se pare normal să fim angajați și să fim traumatizați, bătuți, să trecem prin momentele prin care am trecut”, spunea, la rândul său, inginerul Marius Pârvulescu, în vârstă de 44 de ani. După ce au fost bătuți, aceștia au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

20 de lei, prețul celor 24 de ore petrecute în arestul Poliției Gorj
Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dedus din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului Jeno Boldizsar Jeno durata reţinerii de 24 de ore. Și cei care au primit amenzi, Boby Raţiu, Costel Boldizsar şi Adrian Cozariuc, au petrecut 24 de ore în arest, în 2014. Instanța a redus și în cazul lor o zi, cele 24 de ore fiind în cuantum de 20 de lei. Hotărârea este definitivă. Inginerul Ion Logăscu nu s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal. Cealaltă victimă, Marius Pîrvulescu, a primit 4.000 de lei daune morale.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here