Condamnată pentru distrugere. A dat foc unui fânar din răzbunare. Șase tone de furaje s-au făcut scrum!

3168

O femeie de 32 de ani, din comuna Stejari, a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru distrugere. Tânăra a fost acuzată că, în urmă cu doi ani, a incendiat un fânar, făcând scrum circa şase tone de furaje. Gorjeanca a recunoscut că a pus focul din răzbunare, având un conflict mai vechi cu proprietarul fânarului.

Acum doi ani, în seara zilei de 8 martie, femeia a dat foc fânarului şi celor şapte căpiţe de fân amplasate lângă pădurea din satul Piscoiu, comuna Stejari.
„La aproximativ 50 de metri distanţă de pădure se aflau amplasate cele opt căpiţe de fân, împrejmuite cu un gard, iar fânarul era construit pe furci din lemn şi acoperit cu tablă. La şapte din cele opt căpiţe de fân situate una lângă cealaltă. pe un perimetru de aproximativ 30 mp, focul era în desfăşurare, arzând şapte căpiţe de fân, aproximativ şase tone de furaje”, potrivit anchetatorilor.
Un echipaj de pompieri din Gărzii de Intervenţie nr. 2 Hurezani a intervenit la fața locului și a lichidat incendiul. Două zile mai târziu, tânăra a ajuns în arestul poliției, pentru 24 de ore.
Cu ocazia audierii, inculpata a recunoscut şi regretat săvârşirea faptei, arătând că se afla într-o stare conflictuală cu persoana vătămată şi, pentru a se răzbuna pe aceasta, a incendiat fânarul şi căpiţele de fân.
După mai bine de doi ani de la comiterea faptei, inculpata a fost condamnată la 1 an și 6 luni de închisoare. Pedeapsa nu este cu executare, fiind suspendată pe un termen de supraveghere de doi ani. În acest timp, femeia va trebui să respecte mai multe măsuri de supraveghere și să muncească două luni în folosul comunității.
„În baza art. 93 alin. (1) Cod penal, va obliga inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal, impune inculpatei obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Gorj sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
În baza art. 93 alin. (3) Cod penal, obligă inculpata ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Comunei Stejari sau Şcolii Gimnaziale nr. 1 Stejari, judeţul Gorj, potrivit deciziei consilierului de probaţiune”, potrivit sentinței de săptămâna trecută a Judecătoriei Târgu-Cărbunești.
Proprietarul fânarului a cerut despăgubiri de 30.000 de lei, contravaloarea bunurilor distruse prin incendiere, însă acesta nu a făcut decât în parte dovada daunelor materiale solicitate, respectiv în limita sumei de 1.500 lei.
Sentința instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here