Condamnată cu executare pentru a treia evaziune fiscală

397

O afaceristă din Meteor, rudă nu prea îndepărtată a fostului prezidențiabil Constantin Ninel Potîrcă, va rămâne pentru câțiva ani după gratii, după ce magistrații Tribunalului Gorj au decis, în sfârșit, să îi aplice și o sentință cu executare pentru acuzațiile ce-i sunt aduse. Duda Ilarie avea două condamnări tot pentru evaziune fiscală, dar ambele erau cu suspendare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare, femeia recidivând și folosind în continuare facturi false la firma pe care o administra. Acum judecătorii i-au contopit toate pedepsele pronunțate împotriva sa și le-au contopit cu cele decise în dosarul de evaziune aflat pe rol, Duda alegându-se cu o condamnare de cinci ani.
Ea nu e singura care va sta în spatele gratiilor pentru că partenerul său de afaceri a fost și el condamnat la patru ani și jumătate de pușcărie, pentru amândoi pedeapsa fiind decisă în condițiile în care aceștia au decis să își recunoască faptele și să beneficieze de clemența acordată de stat celor care își mărturisesc “păcatele”. Magistrații au dispus și anularea a zeci de acte contabile falsificate de cei doi, ambii fiind obligați și să despăgubească statul, lor urmând să le fie confiscate sume importante de bani, asta dacă banii vor mai fi găsiți pentru a fi acoperit prejudiciul adus bugetului.
“Confiscă de la fiecare inculpat suma de 763.018,96 lei, reprezentând contravaloarea ţevii ce a făcut obiectul infracţiunii de spălare de bani. Menţine măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor aparţinând inculpatului Lăţa Ion, dispusă prin ordonanţa nr. 324/P/2012 din 11.11.2013, a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Obligă pe inculpaţi în solidar la plata sumei de 517.330 lei către partea civilă Statul Român-ANAF reprezentat prin Direcţia Generala Regionala a Finanţelor Publice Craiova-Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj, cu accesoriile aferente la data plăţii. Obligă pe fiecare inculpat la câte 1000 de lei cheltuieli judiciare statului din care suma de câte 600 de lei pentru fiecare inculpat reprezintă cheltuieli judiciare în faza de urmărire penale”, se arată în decizia instanței, care nu este definitivă.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here