Condamnat pentru lipsire de libertate

1686

Magistrații gorjeni au pronunțat verdictul într-un dosar în care un bărbat a fost acuzat că în toamna anului trecut l-a sechestrat pe un altul, la vremea respectivă inculpatul ajungând, pentru o perioadă, inclusiv în spatele gratiilor. Procesul de la Judecătoria Târgu-Jiu s-a derulat extrem de repede și, practic, la al doilea termen, instanța a și dat sentința, care este una cu suspendare. „Condamnă inculpatul Pădure Vasile, la pedeapsa de 1 an și 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. (…)
Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an și 3 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei. (…)Constată că inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi arestat preventiv în cauză în perioada 14.10.2021 până la 03.11.2021 inclusiv.(…) Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă în privinţa inculpatului,”, a decis instanța. Verdictul respectiv nu este definitiv deocamdată, dar îl obligă pe inculpat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul unei unități din Primăria Municipiului Târgu-Jiu. În perioada celor doi ani de supraveghere inculpatul trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare și e obligat să își justifice sursele de existență. El are de achitat statului 900 de lei cheltuieli judiciare, victima din dosar neavând vreo pretenție față de agresorul său.
„Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că la data de 9 octombrie 2021, în timp ce persoana vătămată, de 47 de ani, din comuna Albeni, se afla în vizită, în municipiul Târgu-Jiu, la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în urma unui conflict spontan, a fost legat cu o sfoară de mâini și lovit cu un obiect contondent în zona toracelui, de bărbatul de 47 de ani, din localitate, dar și de o femeie, de 71 de ani, tot din municipiul Târgu-Jiu. Polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe”, a transmis IPJ Gorj la momentul începerii anchetei penale.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here