Condamnat pentru act sexual cu un minor, trimis la muncă în folosul comunității la Școala Gimnazială Aninoasa

1872

Un bărbat ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor este trimis de instanță să efectueze ore de muncă în folosul comunității la Școala Gimnazială Aninoasa.

Pe data de 9 februarie a.c., magistrații Judecătoriei Târgu-Cărbunești au dat o primă sentință în procesul în care un bărbat este judecat pentru act sexual cu un minor, decizia judecătorilor fiind una facilă pentru inculpat. Individul a primit 8 luni de închisoare, instanța dispunând suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Grav este faptul că inculpatul, deși a fost judecat pentru că a întreținut relații sexuale cu un minor, ar putea ajunge, după rămânerea definitivă a sentinței, să execute muncă în folosul comunității tocmai în rândul minorilor, mai precis în apropierea elevilor care învață la o unitate de învățământ din localitatea Aninoasa. Prin aceeași sentință, bărbatului i s-a impus să presteze muncă în folosul comunității timp de 60 de zile, fie la Școala Gimnazială Aninoasa, fie la primăria din aceeași localitate. ,,(…) condamnă inculpatul P.C.C., la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de actul sexual cu un minor. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. (…) În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Aninoasa, judeţul Gorj sau Şcolii Gimnaziale Aninoasa, judeţul Gorj, potrivit deciziei consilierului de probaţiune. (…) În baza art. 7 alin. 1 şi alin.2 şi art. 4 alin. 1 lit. b din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, instanţa dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul P.C.C. în vederea introducerii profilului său genetic în S.N.D.G.J.. În temeiul art. 5, alin. 5 din Legea nr. 76/2008, inculpatul va fi informat că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în S.N.D.G.J. a profilului său genetic”, se arată în sentința emisă de Judecătoria Târgu-Cărbunești.

Primar: ,,Nu sunt de acord cu așa ceva”
Contactat telefonic, Ilie Petroi, primarul localității Aninoasa, a declarat faptul că așteaptă să ajungă și la sediul administrației locale hotărârea definitivă în acest caz, însă i se pare inadmisibil ca inculpatul să presteze muncă în folosul comunității tocmai la școala din comuna pe care o păstorește. ,,Probabil că vom fi și noi informați despre faptul că individul trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, fie la noi, la primărie, fie la școală. Nu sunt de acord cu așa ceva. Este inadmisibil ca un om condamnat pentru act sexual cu un minor să fie trimis tocmai printre minori, în speță elevii Școlii Gimnaziale Aninoasa”, a precizat, pentru cotidianul ,,Gorjeanul”, edilul comunei Aninoasa.
Izabella Molnar

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here