Condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare după ce şi-a omorât tatăl

189

tentativa omor catunele 2 insUn bărbat în vârstă de 36 de ani din Cătunele, trimis în judecată în ianuarie 2012, acuzat fiind că şi-a lovit tatăl până când bătrânul de 65 de ani a căzut şi s-a lovit cu capul de stâlpul porţii, a fost condamnat săptămâna trecută la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Sorinel Mânea, de 36 de ani, din Cătunele, a fost trimis în judecată în ianuarie 2012 pentru comiterea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Bărbatul a fost reţinut la începutul lunii noiembrie 2011 pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat, încadrarea faptei schimbându-se însă după ce tatăl acestuia a murit în spital. Între cei doi bărbaţi se iscau deseori certuri, determinate în principal de faptul că bătrânii nu erau de acord cu relaţia de concubinaj a fiului lor, iar concubina bărbatului mai avea o fetiţă dintr-o căsătorie anterioară. O astfel de ceartă a dus şi la moartea bătrânului de 65 de ani. Mai exact, în dimineaţa zilei de 1 noiembrie 2011, după o ceartă cu soţul, femeia şi-a luat copiii şi a plecat de acasă, anunţându-şi şi concubinul telefonic. Întorcându-se de la serviciu, Sorinel Mânea a început să se certe cu tatăl său, la un moment dat începând să-l lovească pe bătrân, acesta din urmă căzând şi lovindu-se cu capul de stâlpii de beton ai porţii, precum şi de o treaptă de beton. Constantin Mânea a decedat în cursul zilei de 2 noiembrie, la Spitalul Clinic de Urgenţă Nr. 1 Craiova.

Termen de încercare de 7 ani

Săptămâna trecută, magistraţii Tribunalului Gorj l-au condamnat pe Sorinel Mânea la patru ani de închisoare cu suspendare. Instanţa de judecată a stabilit termen de încercare de 7 ani, timp în care bărbatul va trebui să se prezinte, la datele fixate, la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj; să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă. Totodată, acesta va trebui să plătească suma de 1.459,75 lei către partea civilă Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, respectiv 961,95 lei către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi dobânda legală aferentă până la achitarea debitelor. De asemenea, inculpatul va trebui să plătească şi suma de 1.300 lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Sentinţa a fost pronunţată în data de 8 martie 2012, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here