Condamnat după ce a fost prins ducând droguri de la Târgu-Jiu în Norvegia

4113

Tribunalul Gorj a dispus, ieri, condamnarea unui bărbat care, la începutul verii, a fost prins în flagrant de procurorii DIICOT în timp ce încerca să ducă droguri de la Târgu-Jiu spre Norvegia. „Marfa” consta într-un anumit tip de medicamente care nu pot fi comercializate oricum, iar la proces inculpatul a fost dispus să recunoască faptele, mai ales că de când a fost prins de anchetatori a fost plasat mereu în arest, acum având șansa să scape de cătușe pentru că a primit o condamnare cu suspendarea executării pedepsei. „Condamnă inculpatul GĂNESCU ADRIAN la: – 2 ani şi 6 luni (doi ani şi şase luni) închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.(…)Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 2 ani și 6 luni închisoare şi stabileşte termen de supraveghere de 4 ani(…). Pe parcursul termenului de supraveghere, impune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, cu prioritate, în cadrul Primăriei Târgu Cărbunești sau în cadrul Primăriei Scoarța, pe o perioadă de 100 de zile.(…)Constată încetată de drept măsura arestării preventive și dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 13/03.06.2022, dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză”, a decis instanța de judecată.
Magistrații au dispus și confiscarea a zeci de mii de comprimate care urmau să ajungă pe piața neagră din Norvegia unde sunt folosite pe post de droguri, mai ales în combinație cu alcoolul. De la inculpat urmează să fie confiscată suma de 1950 de lei și 1500 de euro pe care îi avea asupra sa în momentul prinderii în flagrant, judecătorii obligându-l pe acesta să suporte și cheltuieli judiciare de 3500 de lei către statul român. La începutul lunii iunie Gănescu a ajuns în spatele gratiilor deși la acel moment visa să fie într-un autocar care să îl transporte cu „marfă” cu tot spre Norvegia. „Măsura a fost dispusă după ce, la data de 02.06.2022, inculpatul a fost prins în flagrant de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, după ce acesta predase unui angajat al unei societăți de transport internațional două cutii din carton în care se aflau mai multe blistere cu comprimate de Rivotril – medicament ce conține ca substanță activă Clonazepam (17.470 de bucăți) și Ksalol – medicament ce conține ca substanță activă Alprazolam (106.065 de bucăți), bunuri cu o valoare de piață de aproximativ 600.000 euro. Totodată, cu ocazia constatării infracțiunii flagrante au fost identificate și ridicate sumele de 1500 Euro și 1950 lei.
Precizăm că, Alprazolam și Clonazepam, substanțe ce se regăsesc în comprimatele de Ksalol și Rivotril, fac parte din categoria drogurilor de risc, conform Tabelului-Anexă nr. III din Legea nr. 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare. În cauză, s-a reținut faptul că, inculpatul a preluat, deținut și a transportat drogurile de risc din orașul Târgu Cărbunești în municipiului Târgu-Jiu, unde au fost încărcate într-un autocar cu destinația Norvegia, în vederea comercializării pe teritoriul acestei țări”, arată DIICOT.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here