Condamnare pentru un șofer băut

918

Un bărbat din Gorj a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că s-a urcat băut la volan. În plus, magistrații l-au obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Șoferul a fost depistat de polițiști chiar în ziua de Crăciun, în urmă cu trei ani, pe raza comunei Peștișani. „În fapt, la ora 08:14, organele de poliţie din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu, cu ocazia efectuării verificărilor în vederea soluţionării evenimentului rutier soldat cu pagube materiale, ce a avut loc pe raza localităţii Peştişani, au constatat că numitul (…), în timp ce conducea autoturismul marca Audi A6, pe DN 67D, pe raza satului Peştişani, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu şanţul drumului, situat pe partea dreaptă a sensului de mers. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest marca Drager, care a indicat o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat”, potrivit rechizitoriului.
Șoferul a fost condus la spitalul din Târgu Jiu, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Conform buletinului de analiză toxicologică, bărbatul a avut o alcoolemie de 1,88 g ‰ (ora 9.00), iar în urma probelor recoltate la ora 10:00, a avut o alcoolemie de 1,57 g ‰.
La audieri, bărbatul a recunoscut fapta comisă, precizând că, după ce a consumat trei pahare de vin, a decis să mute autoturismul care era lovit de materialul aruncat din autospeciala de deszăpezire. A condus circa 400 metri, iar pentru a evita producerea unui accident cu un autoturism care a efectuat manevra de depăşire și a intrat pe sensul său de mers, a părăsit partea carosabilă şi a intrat cu autoturismul pe câmp.
„Instanţa consideră că o condamnare la pedeapsa amenzii ar fi o soluţie prea blândă în raport de pericolul social al faptei, evaluat în special prin prisma nivelului alcoolemiei şi prin consecinţele ce s-ar fi putut produce într-o astfel de situaţie, având în vedere că inculpatul a condus pe timp de iarnă, când asupra carosabilului se intervenea cu material antiderapant, a avut o valoare ridicată a alcoolemiei, iar prin acțiunea sa a determinat ieșirea de pe carosabil a autoturismului condus”, au motivat judecătorii.
Sentința instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
I.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here