Condamnare pentru un gorjean care a “luptat” cu corupția…

339

Judecătoria Târgu-Jiu a pronunțat un nou verdict în dosarul care îl vizează pe șeful unei organizații non-guvernamentale a cărei activitate de bază era lupta anticorupție și cea împotriva abuzurilor. Dumitru Lăpădat s-a folosit însă de asociația respectivă pentru a înșela zeci de gorjeni, promițându-le diverse ajutoare în procesele pe care oamenii le aveau pe la diverse instanțe, totul fiind însă contra unor sume de bani. Instanța gorjeană a mai dat un verdict în trecut, dar acesta a fost anulat de Curtea de Apel Craiova, care a dispus rejudecarea dosarului la Târgu-Jiu. De la începerea anchetei, Lăpădat s-a mai ales și cu alte dosare penale similare, în care a suferit, de asemenea, diverse condamnări, una fiind definitivă, în prezent el fiind în Penitenciar.
“Condamnă pe inculpatul Lăpădat Dumitru, la pedeapsa închisorii de 5 ani. (…)condamnă pe inculpatul Lăpădat Dumitru, la pedeapsa închisorii de 1 an. Constată concurente faptele deduse judecăţii cu cele pentru care inculpatul a fost condamnat prin sent. pen. nr. 213/28.01.2015 a Judecătoriei Tg-Jiu, definitivă prin dec. pen. nr. 135/ 03.02.2016 a Curţii de Apel Craiova. Descontopește pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare stabilită prin hotărârea menționată, în pedepsele componente de 1 an si 10 luni închisoare, 6 luni închisoare, sporul de 2 luni (…)contopește pedepsele repuse în individualitatea lor cu pedepsele stabilite prin prezenta sentință în pedeapsa cea mai grea, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 5 ani închisoare(…)Deduce perioada executată de la data de 7.09.2012 la 4.07.2013 si de la 03.02.2016 le zi”, a dispus acum instanța.
Magistrații au luat măsuri și împotriva organizației pe care inculpatul a folosit-o ca paravan în comiterea infracțiunilor pe care le-a comis. “Condamnă pe inculpata Asociaţia «Forţa Naţională de Luptă împotriva Abuzurilor, Nedreptăţilor şi Corupţiei din România», la pedeapsa amenzii de 30.000 lei. În temeiul art. 71 indice 2 C.p. din 1969 aplică inculpatei Asociaţia,, Forţa Naţională de Luptă împotriva Abuzurilor, Nedreptăţilor şi Corupţiei din România,, CUI 26754059, cu sediul în comuna Săcelu, sat Blahniţa de Sus, jud.Gorj pedeapsa complementară a dizolvării”, se arată în decizia instanței. Judecătorii au mai dispus ca inculpatul să îi despăgubească pe toți pe cei pe care i-a păcălit, sumele variind de la câteva sute de lei la mii de lei. Verdictul nu este definitiv, putând fi contestat.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here