Condamnare pentru un braconier

263

Verdict al instanțelor de judecată pentru un vânător din Runcu, trimis în judecată de procurori după ce a fost prins că vâna fără autorizație. Vasilică Racoviță a fost găsit vinovat de acuzațiile ce îi sunt aduse, dar nu va face închisoare. “Condamnă inculpatul Racoviţă Vasilică la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.(…) Condamnă inculpatul Racoviţă Vasilică la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj.(…)Contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 3 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei”, a decis Judecătoria Târgu-Jiu.
Pe parcursul celor doi ani, dacă sentința rămâne definitivă, inculpatul trebuie să respecte mai multe măsuri pe care le-a impus instanța, el trebuind să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare. În plus, inculpatul are obligația de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Runcu sau la liceul din localitate, iar asta nu e tot.
“Admite acţiunea civilă şi obligă inculpatul să plătească părţii civile Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj suma de 4000 euro cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune materiale. În baza art. 276 alin. 1 Cod pr. pen, ia act că partea civilă nu a solicitat obligarea inculpatului la plata cheltuielilor judiciare”, a mai decis instanța.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here