Concursurile de la Spitalul Județean de Urgență, motiv de dispută între consilierii județeni

338

Replici aprinse în ședința de Consiliu Județean din data de 27 februarie. Liberalii au pus din nou în discuție proasta organizare a concursurilor pentru funcţiile de şefi ai secţiilor Ginecologie și ORL. Pentru a lămuri situația creată, s-a decis ca la următoarea ședință să fie invitat și Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu pentru a explica ce s-a întâmplat.

La ședința Consiliului Județean Gorj din data de 27 februarie, deși nu era pe ordinea de zi niciun proiect despre Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, a fost redeschis un subiect mai vechi, pornindu-se un adevărat schimb de replici între consilieri. “La Spitalul Județean de Urgență se produce câte un viol al actelor administrative aproape în fiecare zi. Este vorba despre ultimele concursuri pentru ocuparea unor posturi de medic șef de secție care nu s-au mai putut organiza din cauza unor așa-zise probleme organizatorice. În realitate, motivele și pretextele sunt altele. La ultimul concurs pentru Secția de Obstetrică și Ginecologie a fost invocată absența directorului medical, care și-a dat demisia cu o zi, sau cu câteva ore, înainte de concurs. Directorul medical trebuie să aibă un înlocuitor, la spital înlocuitor fiind managerul; în acest caz managerul nu putea să ducă la îndeplinire atribuțiile de director medical pentru că el nu este medic”, a spus consilierul PNL Victor Banța.
În discuție a intervenit consilierul PSD Valentin Popa, care este și președintele Consiliului de Administrație al SJU Târgu-Jiu. „Din punctul meu de vedere, sunt aiureli, din neștiință. Directorul medical nu poate fi înlocuit de nimeni într-un spital. (…) toate secțiile din spitalul județean au șefi, chiar dacă unii sunt interimari”, a spus Popa.
Şi consilierul Mişcării Populare Liviu Andrei a intervenit în discuţia dintre Victor Banţa şi Valentin Popa. Fostul prefect de Gorj, Liviu Andrei, nu crede nici el în motivele invocate de conducerea SJU Târgu Jiu pentru amânarea concursurilor de la cele trei secţii medicale: „e momentul să se pună în ordine problemele de la Spitalul Județean și nimeni să nu mai vorbească despre asta. șefii de secție trebuie să dea concurs și gata. Devenim penibili cu situația asta”. Pentru a pune punct acestor discuții, s-a luat decizia ca la următoare ședință să fie invitat și Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu pentru a explica ce s-a întâmplat.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here