Concursuri suspendate, raport de control ținut la sertar

1515

Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu a suspendat concursurile pentru ocuparea a nouă posturi de asistenți medicali. Motivul: structura organizatorică a spitalului va fi modificată, prin comasarea de secții și înființarea unora noi, ca urmare a măsurilor dispuse de raportul Corpului de Control al ministrului Sănătății. Documentul nu este însă destinat publicului, a precizat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, instituție sub tutela căreia se află unitatea sanitară.

Un document postat pe site-ul Spitalului Județean arată că Ministerul Sănătății a propus la Târgu-Jiu, în urma controlului din primăvară, ca structura organizatorică a spitalului să fie modificată, prin comasarea unor secții, înființarea de secții noi, dar și reducerea de paturi în unele secții, totul pentru îmbunătățirea indicatorilor.
Noua structură organizatorică va duce și la modificarea normativului de personal, fiind posibilă o redistribuire a personalului la locurile de muncă deficitare.
Din aceste motive, managerul Gigel Capotă anunță suspendarea organizării și desfășurării concursurilor pentru ocuparea a nouă posturi de asistenți medicali.

Raport secret. Ce spune Pintea!
Cât privește raportul Corpului de Control al ministrului Sănătății, document care conține peste 160 de pagini, acesta nu va fi făcut public. „Acest raport nu este destinat publicului sau altor persoane. Este destinat pentru informarea ministrului și a noastră, a celor care coordonăm activitatea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Noi vom respecta măsurile impuse în raport“, a transmis Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, care le va prezenta consilierilor județeni concluziile acestui raport de control.
Mai mult, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a precizat că aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unități medicale au fost depuse la Parchet sau la Direcția Națională Anticorupție. „Măsurile pe care le luăm în urma acestor verificări nu cred că a fost cazul să le facem publice. (…) Există niște reglementări foarte clare: rapoartele nu fac obiectul Legii 544 (n.r. legea privind accesul la informațiile de interes public), doar concluziile. 90% dintre rapoartele pe care noi le-am făcut în urma acțiunilor de control au fost depuse la Parchet sau DNA”, a spus Pintea.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here