Concursul Rando Carpaţi 2013 s-a desfăşurat la Baia de Fier

393

Rando Carpaţi este un concurs care se adresează tuturor persoanelor, dornice să petreacă ceva timp preumblându-se prin mirifica grădină milenară – muntele. Ediţia din acest an s-a derulat la sfârşitul săptămânii trecute, la Baia de Fier. Rando Carpaţi 2013 a fost un succes, chiar dacă vremea a încercat să strice planurile organizatorilor.

Rando Carpaţi a ajuns la a patra ediţie în mişcarea Randone România şi, ca orice concurs, a adus cu el emoţii, aşteptări, lucruri bune din trecut şi elemente de noutate pe care organizatorii le consideră binevenite. Competiţia a strâns la Baia de Fier iubitorii de munte interesaţi de latura competiţională, sportivă, dar şi persoane pentru care turismul în natură este un prilej de relaxare şi descoperire a minunilor de lângă noi, oameni ce pot parcurge un traseu turistic împreună cu familia ori prietenii.

Modificări şi noutăţi la ediţia din 2013
Faţă de ediţiile anterioare, s-a venit cu câteva modificări de fond bazate pe experienţele trecute. Cele mai notabile îmbunătăţiri aduse sistemului sunt reprezentate de componenţa echipei – 2 competitori şi categoriile de concurs: Open, Elite şi Sport. „Plecată din mintea şi sufletul unor iubitori ai naturii în general şi ai munţilor în special, competiţia se transformă de la an la an. După primele ediţii de pionierat şi scăpările inerente oricărui început, Rando Carpaţi a intrat pe trendul ascendent al competiţiilor de profil”, a menţionat Gabriel Dan Chiriac, preşedintele Clubului Montan White Wolf Baia de Fier.
Cele trei categorii de concurs au permis implicarea în activitate a tuturor iubitorilor de natură, indiferent de condiţia fizică, vârsta sau alte „bariere”. Categoria Open a fost dedicată celor care vor să descopere pe îndelete ce bucurii poate oferi natura. Categoria Elite reprezintă cursa în care s-au putut desfăşura cei obişnuiţi cu surprizele şi capriciile muntelui. Categoria Sport a fost rezervată celor care răspund provocărilor, indiferent de gradul de dificultate al acestora. Este categoria “alergătorilor de cursă lungă” care înainte de a fi în competiţie cu muntele sunt în luptă cu ei înşişi.

Obiectivele concursului
Concursul Rando Carpaţi şi-a propus dezvoltarea spiritului de solidaritate şi fairplay, fiind în competiţie echipe formate din 2 persoane care se ajută reciproc pentru a parcurge întregul program; dezvoltarea abilităţilor de orientare: pe tot parcursul traseului, competitorii trebuie să ştie cu exactitate care este poziţia lor pe hartă si pe teren; dezvoltarea perspicacităţii: la categoriile OPEN şi ELITE echipele au susţinut o probă teoretică, unde au avut de răspuns la o serie de întrebări despre zonă.
Această competiţie a oferit şi o serie de oportunităţi de petrecere a timpului liber prin implicarea tinerilor în acţiuni eco-sportive, urmărindu-se totodată şi atragerea unui număr cât mai mare de persoane în acţiuni cu caracter sportiv-cultural-ecologic, dar şi cunoaşterea potenţialului turistic la României.

Ediţie de succes
Cea de-a patra ediţie a Concursului Rando Carpaţi s-a desfăşurat în perioada 27-29 septembrie, la Baia de Fier. Potrivit organizatorilor, „Ediţia din acest an a fost un succes, chiar dacă vremea a încercat să ne strice planurile, şi astfel putem spune că ne-a făcut deosebita plăcere să avem alături de noi o mulţime de oameni inimoşi şi iubitori de munte.
Mulţumim tuturor participanţilor pentru spiritul de fair-play şi atmosfera creată. Vă aşteptăm cu drag la ediţia 2014 a Rando Carpaţi”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here