Concursul naţional pentru liceeni “Euroscola”, la a VIII-a ediţie

327

Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS), a lansat cea de a VIII-a ediţie a concursului naţional pentru licee „Euroscola”. Anul acesta, concursul se va desfăşura sub motto-ul Anului european pentru dezvoltare – „Lumea noastră. Demnitatea noastră. Viitorul nostru”.

La acest concurs pot participa elevii claselor IX – XI. Fiecare liceu participant poate fi reprezentat de o echipă formată din cel mult 24 de copii și doi profesori coordonatori. Grupurile de elevi pot proveni dintr-o clasă sau din diferite clase ale aceluiași liceu. Aceştia sunt invitaţi să propună și să implementeze un proiect de voluntariat cu tema „Solidari cu cei de lângă noi”, care să se adreseze unei comunități defavorizate, ce se confruntă cu sărăcia (inclusiv comunități de refugiați care se află pe teritoriul României și care provin din zone geografice vecine sau îndepărtate, afectate de situațiile de conflict din țările lor). Proiectul va cuprinde două module: proiectul propriu-zis (incluzând și efectul produs de implementarea proiectului) și un afiș creativ, care să promoveze proiectul realizat.

9 octombrie 2015 – termen limită de trimitere a proiectelor
Proiectul va fi conceput de elevi și poate fi realizat oricând în perioada 24 aprilie – 9 octombrie 2015. Demararea proiectului, la nivelul unității de învățământ, va fi anunțată online, pe site-ul școlii sau în mediile de comunicare socială și, în acelaşi timp, la adresele de e-mail ale BIPE şi MECS: epbucarest@europarl.europa.eu şi rddcherciu@gmail.com. În anunţ se vor menţiona: numele liceului, obiectivele proiectului, componența echipei și stadiile proiectului. Anunțul trimis la BIPE și MECS va include și link-ul la anunțul online. După derularea proiectului, școlile vor trimite dosarul proiectului de voluntariat la adresa: Biroul de Informare al Parlamentului European în România, Str. Vasile Lascăr, nr. 31, etaj 1, cod 020492 București – sector 2. Termen limită de trimitere a proiectelor este 9 octombrie 2015 (data înregistrării poștale).

Vizită la Strasbourg pentru câştigători
Pentru participarea la concursul național, liceele vor primi o diplomă de participare și, dacă vor fi invitate la Ziua Euroscola, vor primi un certificat de participare la programul Euroscola de la Strasbourg. La evenimentele „Ziua Euroscola” organizate la Strasbourg în anul 2016, pot participa echipele de elevi care s-au clasat pe primele locuri la concursul național „Euroscola” în anul 2015 şi care nu au mai participat la nici o sesiune a evenimentului Ziua Euroscola în anul 2015 la Strasbourg. Şcolile câștigătoare vor primi din partea Biroului de Informare al Parlamentului European de la Strasbourg, în anul 2016, cu aproximativ 60 de zile înainte de ziua fixată pentru participarea la evenimentul de la Strasbourg, o scrisoare de invitație oficială care va cuprinde toate informațiile necesare organizării deplasării la Strasbourg și participării la Ziua Euroscola.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here