Concursul ,,Mama mea, Minunea mea” și-a desemnat câștigătorii

2742

Ediția 2021 a concursului de desen ,,Mama mea, Minunea mea”, organizat de Cotidianul ,,Gorjeanul”, și-a desemnat câștigătorii. Anul acesta, Marele Premiu a fost adjudecat de Cornoiu Alecsandru Mihai Theodor, din Telești.

Ajuns la cea de-a VI-a ediție, concursul de desen ,,Mama mea, Minunea mea” a reunit și anul acesta zeci de lucrări, semnate de copii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, din mai multe localități din județ. Juriul, prezidat de Ana-Daria Ionescu Haidău, directorul Liceului de Arte ,,Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu, a avut, ca de fiecare dată, dificila misiune de a alege cele mai bune lucrări.
În evaluarea acestora s-a ținut seama, așa cum prevede regulamentul competiției, de originalitate, claritatea mesajului transmis, încadrarea în specificul concursului, respectarea convențiilor de realizare a unui desen, aspectul estetic și stilistic, precum și unitatea compoziției.
,,Lucrările realizate de micii artiști, îi putem numi așa pentru că unele au o atmosferă cromatică și compozițională aproape de lumea avangardei plastice, sunt pline de sinceritate, ajungând la maximul de expresivitate.
Tema plastică abordată este redată de micii plasticieni, care vin parcă dintr-o lume aparte, cu mare atenție, armonizând frumos culorile printr-o sinceritate absolută”, a spus Ana-Daria Ionescu Haidău, președintele juriului.
La grupa de vârstă 3-6 ani, Premiul I a revenit lui Năgară Daniel Marian (6 ani), din Rovinari, Premiul II lui Cerbu Georgeta (6 ani), din Stănești, iar Premiul III lui Răceanu Gabriel (6 ani), din Bobu, Scoarța. La grupa de vârstă 7-10 ani, Premiul I a fost acordat lui Cornoiu Alecsandru Mihai Theodor (10 ani), din Telești, Premiul II lui Bogdan Ștefania Loredana (10 ani), din Târgu-Jiu, iar Premiul III lui Mihăescu Andreea Maria (10 ani), din Curpeni, Stănești.
La grupa de vârstă 11-15 ani au urcat pe podium Ochean Bianca, din Albeni (Premiul I), Popescu Alexia-Izabela, din Târgu-Jiu (Premiul II) și Prunariu Antonia Maria, din Târgu-Jiu (Premiul III).
Marele Premiu al celei de-a VI-a ediții a concursului ,,Mama mea, Minunea mea” a revenit lui Cornoiu Alecsandru Mihai Theodor, câștigătorul Premiului I la categoria 7-10 ani. Câștigătorii își pot ridica premiile de la secretariatul Cotidianului ,,Gorjeanul”, începând cu data de 9 martie 2021.
R.L.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here