Concurs suspendat de instanță la Spitalul Județean. E vizat un post de conducere!

1326

O instanță a Tribunalului Gorj a decis suspendarea concursului pentru șefia Serviciului de Medicină Legală. Conducerea Spitalului Județean Gorj susține că este „o aiureală” și că va contesta ordonanța președințială obținută de fostul șef al SML Gorj.

Fosta șefă a Serviciului de Medicină Legală, Claudia Elena Beldean, a obținut în instanță o ordonanță președințială pentru suspendarea concursului de la SML Gorj. „Admite cererea de ordonanță președințială. Dispune suspendarea parțială a concursului pentru ocuparea funcției de șef secție – șef serviciu la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, numai în ceea ce privește ocuparea postului de șef Serviciu Medicină Legală Gorj, până la soluționarea definitivă a dosarului nr. 167/95/2019 – al Tribunalului Gorj. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunțare”, a decis Tribunalul Gorj, pe data de 3 iunie.

„O aiureală”
Conducerea Spitalului Județean Gorj se apără și spune că fostul șef de la Medicină Legală Gorj este nemulțumit de faptul că a fost schimbat din funcție. Din acest temei, a implicat spitalul în mai multe procese în instanță, susține Gheorghe Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. „E o aiureală, o ordonanță președințială, dar noi o să facem apel. Am mai avut o ordonanță președințială la Curtea de Apel Craiova și am câștigat-o. Doamna doctor reclamă că am schimbat-o din funcție. Dar dânsa era numită pe post, nu a dat concurs. Știți că la 1 ianuarie am luat hotărârea ca toți șefii de secție să dea examene pentru ocuparea posturilor, să se intre în legalitate odată pentru totdeauna. De 10 ani să stai tot în interimate, legea nu îți permite. Dar uitați că nu s-a sesizat nimeni că nu s-a respectat legea până acum. Din 2008, managerul de atunci trebuia să scoată posturile la concurs, cu acceptul Consiliului Județean”, susține Capotă.
Medicul Beldean are o acțiune pe rolul Tribunalului Gorj, privind „anulare act – drepturi bănești”, pe care a pierdut-o. „Noi am câștigat procesul cu d-na Beldean, în primă fază, ceea ce înseamnă că am procedat conform legii, însă mai este o altă cale de atac. Până se rezolvă, a obținut această ordonanță. Dar nu e nicio problemă, o să venim noi acum cu apel”, mai spune Capotă.
Concursurile pentru șefii de secție încă nu au demarat. „Așteptăm o hârtie de la Ministerul Sănătății în legătură cu aceste concursuri, pentru că este o contestație cum că nu am fi respectat legislația. Am primit răspunsul verbal, dar așteptăm vineri clarificările și-n scris”, mai spune Capotă.
Medicul Beldean nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here