Concurs pentru pompierii din Oltenia

404

pompieri 022Pompierii gorjeni vor participa, începând de astăzi, timp de câteva zile, la faza zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă. Acestea se vor desfăşura la Craiova, în perioada 2-4 august.

Judeţul nostru va fi reprezentat de un lot format din 10 subofiţeri şi un ofiţer de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt. Col. Dumitru Petrescu” Gorj. Este vorba despre Concursul Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, etapa a III–a, care este organizat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj. La eveniment vor participa loturile reprezentative ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea şi Caraş Severin. Cei mai buni din fiecare inspectorat îşi va reprezenta judeţul, sperând să se califice la faza naţională.

Patru probe

pompieri 010Cei 11 gorjeni vor participa, alături de ceilalţi concurenţi, la toate cele patru probe din concurs. Acestea sunt „Scara de fereastră”, „Realizarea dispozitivului de intervenţie”, „Pista cu obstacole pe distanţa de 100 metri” şi „Ştafeta 4×100 metri”. Probele se vor desfăşura pe pista de atletism a stadionului „Ion Oblemenco” din municipiul Craiova, în fiecare dintre cele trei zile de concurs. La final se va trage linie şi se va aduna. Cei mai buni vor participa la faza naţională.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here