Concurs pentru elevii de gimnaziu și liceu

278

Elevii de gimnaziu și liceu din județul Gorj se pot acum înscrie la concursul ”Prezent! Nonviolent!”, un concurs de desen/pictură, colaj, prezentări PowerPoint și clipuri video, organizat în ideea de a stimula creativitatea elevilor și de a evidenția efectele comportamentelor violente și ale absenteismului și abandonului școlar.

Concursul „Prezent! Nonviolent!” este organizat ca activitate de prevenire a fenomenului violenței, a absenteismului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, de către Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Olt, în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Dolj, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Gorj, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Vâlcea, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Teleorman și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Mehedinți. Obiectivele concursului „Prezent! Nonviolent!” sunt următoarele: evidențierea efectelor comportamentelor violente și ale absenteismului și abandonului școlar, stimularea creativității plastice a elevilor; dezvoltarea de atitudini pozitive cu privire la implicarea în activități educative formale și nonformale, sensibilizarea comunității elevilor cu privire la efectele negative ale absenteismului, abandonului și violenței în mediul școlar. În vederea participării, se pot înscrie elevii din clasele V-VIII (nivel gimnazial) și IX-XII (nivel liceal), din județele: Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Teleorman și Mehedinți. Concursul este organizat pe două nivele de învățământ, gimnazial și liceal, și mai multe secțiuni: Desen/Pictură și Colaj, la nivel gimnazial, și prezentare PowerPoint și Clip video, la nivel liceal. Competiția are două etape, etapa județeană și etapa regională. Etapa județeană se derulează în perioada 01 februarie – 30 aprilie 2016. Cei care vor să se înscrie trebuie să completeze și să trimită fișa de înscriere, în format electronic, la adresa de e-mail a Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională din județul aferent. Din partea fiecărei unități de învățământ se pot înscrie un număr maxim de 10 elevi/secțiune. Etapa regională a concursului „Prezent! Nonviolent!” se va derula în perioada 1 mai – 20 mai 2016.
La această etapă vor participa ocupanții primelor trei locuri din etapa județeană. Premierea celor mai bune materiale se va realiza în data de 25.05.2016, într-un cadru festiv, în prezența elevilor, reprezentanților instituțiilor partenere și a organizatorilor.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here