Concurs pentru adolescenții pasionați de teatru

417

Adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani pot participa la cea de-a VII-a ediție a concursului de dramaturgie ,,New Drama”, organizat de Teatrul Excelsior București. Termenul limită pentru trimiterea pieselor este 15 mai 2021.

Concursul ,,New Drama” se adresează tuturor tinerilor pasionați de teatru și îi încurajează să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.
,,Pentru înscrierea în proiect, cei interesaţi sunt rugaţi să trimită la adresa secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro următoarele documente: o piesă într-un act; formularul completat (documentul poate fi descărcat de pe site-ul www.teatrul-excelsior.ro); o scrisoare de motivaţie (un text de maxim o pagină în care participanţii trebuie să explice de ce sunt interesaţi să participe la NEW DRAMA)”, au anunțat organizatorii. Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului (dramaturgi și regizori). În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în etapa finală a proiectului. Termenul limită pentru înscrierea textelor este 15 mai 2021, iar titlurile finaliste vor fi anunțate pe 15 iunie 2021. Cei șase finaliști vor participa, în septembrie, la un atelier de scriere dramatică, susținut de un dramaturg reputat, la Teatrul Excelsior. Pe baza celor șase texte finaliste vor fi realizate spectacole-lectură, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare. Textul câștigător va deveni spectacol, montat la Teatrul Excelsior în stagiunea 2021-2022.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here