Concurs național pentru promovare a drepturilor copilului prin intermediul artelor vizuale

399

Elevii din ciclul gimnazial și liceal pasionați de drepturile copilului, legile și modul în care acestea sunt înțelese de către copii, cărora le plac provocările și care se exprimă prin intermediul artelor vizuale, sunt invitați să participe la ediția 2021 a concursului național ”Drepturile Copilului”, organizat de Salvați Copiii.

Echipa Salvați Copiii invită elevii să fie creativi și, prin intermediul creațiilor, fie acestea de artă digitală, animație, 3D, artă grafică, ilustrație și benzi desenate, afișe, postere, clip video ori mini-vlog, să ajute la dezvoltarea unor materiale prietenoase, plăcute vizual pentru copii, astfel încât ca legile care protejează și promovează drepturile acestora să fie mult mai ușor de înțeles.
”Participanții pot fi elevi ai oricărei școli din România și pot alege să participe individual sau în echipe de maximum 3 elevi, chiar și din clase diferite, respectând regulamentul concursului. Elevii pot avea un cadru didactic coordonator, cu rolul de a ghida și sprijini activitatea copiilor fără a se implica direct în conceperea materialelor – va încuraja comunicarea, ideile creative, colaborarea, relaționarea armonioasă și implicarea activă a tuturor elevilor din echipă la îndeplinirea obiectivului. Se pot înscrie în concurs mai multe echipe din aceeași școală, dar și din aceeași școală, putând avea același coordonator”, au anunțat organizatorii. Înscrierea în concurs a materialelor se face până la data de 13 iunie, iar în luna iunie, între 22 și 25, vor fi anunțați câștigătorii fiecărei categorii. Concursul național ”Drepturile Copilului” este o inițiativă lansată de Organizația Salvați Copiii în cadrul programului ”Și noi avem drepturi!”, program derulat în parteneriat cu Ministerul Educației.
Concursul are drept obiectiv: înțelegerea gradului de cunoaștere a legii de către copii, stimularea implicării acestora în crearea și dezvoltarea unor materiale adaptate vârstei și nivelului propriu de cunoaștere (creații artistice proprii), prin intermediul cărora copiii și tinerii să ia contact cu legile care le promovează drepturile și îi protejează.
Regulamentul complet al concursului poate fi consultate pe site-ul www.salvaticopiii.ro.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here