Concurs naţional de creaţie, la Liceul “Ion Mincu”

205

img-2935La Grupul Şcolar Tehnologic “Ion Mincu” din Târgu-Jiu a fost organizat sâmbătă un Concurs Naţional de Creaţie Tehnică şi Decorativă. Acesta s-a bucurat de participarea unui număr mare de elevi, peste 20 de premii şi menţiuni, oferindu-se în final. Valoarea acestora a fost de 20 de milioane de lei vechi. Expoziţia elevilor participanţi la concurs a fost punctul forte al competiţiei.

Concursul naţional a fost organizat la sfârşitul săptămânii trecute de Grupul Şcolar Tehnologic “Ion Mincu” şi Asociaţia Română pentru Tehnologii Echipamente şi Mecanizare în Construcţii AROTERM Bucureşti în colaborare cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea “Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Colegiul Tehnic “Henri Coandă”, Şcoala Generală “Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu şi Liceul de Muzică img-2941şi Arte Plastice “Constantin Brăiloiu”. Potrivit profesoarei Ana Lupu, care s-a implicat direct în pregătirea elevilor pentru concurs, obiectivele competiţiei au fost: promovarea creativităţii elevilor şi a studenţilor, motivarea elevilor pentru dezvoltarea aptitudinilor practice şi dezvoltarea competenţelor profesionale, ocupaţionale, anteprenoriale şi sociale. Concursul a avut două secţiuni, una tehnică care a cuprins machete, montaje, exponate, lucrări practice diverse, minoroboţi, panoplii, prototipuri şi secţiunea de arte şi decoraţiuni interioare care a cuprins lucrări de pictură, sculptură, grafică, poster, icoane, colaje, sticlă, ceramică, decoraţiuni, suveniruri, tapiserii, obiecte tradiţionale, mozaicuri şi lucrări de ipsoserii. Aceste lucrări ale elevilor, pe ambele secţiuni, au fost expuse sâmbătă în incinta unităţii de învăţământ.

Premii

În aceiaşi zi s-au nominalizat şi premianţii concursului. La Secţiunea Arte şi Decoraţiuni Interioare premiul I a fost obţinut de Răzvan Păunescu, desen, elev al Liceului “Ion Mincu”, coordonat de profesoara Ana Lupu, locul II a fost obţinut de Bogdan Rouă, pentru realizarea unei icoane, acesta este elev al Liceului Teologic, profesorul său fiind Gheorghe Plăveţi, iar premiul II a fost obţinut de Mădălina Adela Ionescu, pentru design vestimentar fete, coordonată de profesorul Florin Gheorghe. Încă 7 elevi au obţinut menţiuni la această secţiune.

La secţiunea Tehnică premiul I a fost obţinut de Dumitru Călugăru, de la Şcoala Generală “Constantin Săvoiu”, premiul II de Irina Olaru, de la Şcoala cu clasele I-VIII, Prudu, judeţul Giurgiu, iar locul III de Adina Gălăţescu şi de Maria Negomirescu de la Liceul “Ion Mincu”. Şi în acest caz s-au mai oferit 7 menţiuni.

S-au dat şi 6 menţiuni pentru originalitate.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here