Concurs naţional de creaţie în limba engleză pentru elevi şi tineri

283

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie a dat startul celei de-a VII-a ediţii a concursului naţional de creaţie în limba engleză „Shakespeare School Essay Competition”, competiţie ce promovează ideile inovative şi răsplăteşte performanţa  elevilor şi tinerilor talentaţi cu premii în valoare de peste 5.000 de euro, ce includ două tabere de două săptămâni în Marea Britanie.

Shakespeare School Essay Competition este un concurs naţional de creaţie în limba engleză ce îşi propune să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovaţie şi originalitatea şi să motiveze tinerii să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză. De asemenea, concursul şi-a mai propus să ofere şanse egale tinerilor din întreaga ţară de a studia limba engleză la cele mai înalte standarde prin taberele şi cursurile oferite şi să deschidă orizontul tinerilor români spre un mediu academic de elită, prin participarea la şcoli de vară în Marea Britanie. În cadrul acestei ediţii a concursului, elevii şi tinerii cu vârste cuprinse între 11 şi 20 de ani din toată ţara sunt provocaţi să scrie un text creativ şi original, prin care să-şi exprime propria viziune despre cum putem să păstrăm Planeta Pământ o planetă verde, pentru generaţiile viitoare. Competiţia se desfăşoară pe două categorii de vârstă, 11 – 14 ani şi 15 – 20 de ani. Participarea este gratuită iar termenul limită de trimitere a eseurilor este 29 ianuarie 2015.

Premii pentru elevi şi profesori
Marilor câştigători ai concursului vor primi premii constând în şcoli de vară în Marea Britanie, biciclete, produse electronice, cursuri de limba engleză la Shakespeare School, taxe de înscriere la examene Cambridge, cărţi, dicţionare şi multe alte surprize. Premii vor primi şi profesorii elevilor. Astfel, profesorul cu cei mai mulţi concurenţi înscrişi în competiţie, va participa gratuit ca însoţitor de grup la o tabără de două săptămâni în Anglia, în vara anului 2015, iar profesorii de limba engleză care trimit minim 10 participanţi la 2015 Shakespeare School Essay Competition vor primi un “Certificate of Merit”. De asemenea, judeţul cu cel mai mare număr de participanţi la competiţie va primi Trofeul Shakespeare School Essay Competition.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here