Concurs la Inspectoratul de Poliție Gorj: Se caută șefi pentru nouă localități

268

După concursul pentru ocuparea funcției de șef al Serviciului Rutier Gorj, la care Daniel Săvulescu a reușit să obțină nota 9.5, reprezentanții IPJ Gorj organizează examen pentru alte nouă posturi de conducere, inclusiv pentru Poliția municipiuliu Târgu-Jiu, cu recrutare din sursă internă. Concursul la care sunt așteptați să se înscrie agenți din cadrul Poliției Române pentru funcția de șef la posturile de politie comunale Ciuperceni, Padeș și Telești va avea loc pe 24 februarie, începând cu ora 10.00. ”Proba de examen va consta într-un interviu structurat pe subiecte profesionale care se înregistrează audio şi/sau video. Evaluarea interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Nota de promovare este minim 7,00, candidaţii fiind declaraţi «admis» în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la interviul structurat pe subiecte profesionale. În situaţia în care, la concursul pentru ocuparea unui post de conducere vacant, mai mulţi candidaţi obţin aceeaşi notă, este declarat «admis» candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. Candidatul nemulţumit de rezultatul obţinut interviul structurat pe subiecte profesionale poate formula contestaţie, o singură dată, în termen de 24 de ore de la afişare”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj. Pe 23 februarie, la ora 11.00, la sediul IPJ Gorj va avea loc examenul pentru ocuparea, cu recrutare din sursă internă, a funcţiilor de șef la Postul de politie comunală Baia de Fier și la Prigoria.
”Candidaţii trebuie să fie agenţi de poliţie, absolvenţi de studii medii, cu diplomă de bacalaureat; să aibă gradul profesional de minim agent de poliție; să dețină/obțină permis de conducere, categoria B; să dețină/ să obțină aviz pentru numirea în structurile poliției judiciare, în calitate de organ de cercetare al poliției judiciare; să dețină/ să obțină aviz de polițist rutier; să aibă vechime în MAI de cel puțin doi ani; să nu fie cercetaţi disciplinar, să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de ei să nu fi fost pusă în mişcare acţiunea penală”, mai precizează reprezentanții IPJ Gorj. De șefi de Poliție este nevoie și în orașele Rovinari și Tismana, dar și la Secția 8 de Poliție Rurală Stoina, condusă în prezent de subcomisarul Cătălin Vlad.

Concurs și la Poliția Târgu-Jiu
Reprezentanții IPJ Gorj organizează concurs și pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, cu recrutare din sursă internă. Examenul va avea loc pe 27 ianuarie, începând cu ora 13.00, iar proba va consta în susţinerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale. În prezent, Poliția Târgu-Jiu este condusă, interimar, de comisarul șef Nicolae Negrea, după ce Mihai Birău a ieșit la pensie. Examenul va avea loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here