Concurs de șah rapid, la Biblioteca Județeană ,,Christian Tell” Gorj

919

Biblioteca Județeană ,,Christian Tell” Gorj a găzduit sâmbătă, 2 octombrie, Cupa Municipiului Târgu-Jiu la Șah rapid. La competiție au participat concurenți cu vârste cuprinse între 6 și 65 de ani, atât din Gorj, cât și din Hunedoara.

„Competiția, organizată de ACS Club de Șah ,,Tinerii Spartani” din Târgu-Jiu în parteneriat cu Biblioteca Județeană ,,Christian Tell” Gorj, s-a desfășurat în sistem suedez, în 6 runde cu limită de timp alocat fiecărei partide.
O premieră pentru orașul de pe Jiu, cel puțin pentru perioada de după Revoluția din Decembrie 1989, evenimentul aducând laolaltă în fața tablelor de șah concurenți cu vârste între 6 și 65 de ani din Gorj și Hunedoara. O concluzie imediată după acest concurs este aceea că Șahul este încă iubit, într-un prezent supus avalanșei de tehnologii digitale și aplicații oferite de telefoanele mobile, care mai de care mai acaparatoare și mâncătoare de timp.
Grație interesului și preocupării de a împărtăși tainele acestui sport, instructorul Claudiu Roșca, prin Asociația pe care o conduce, a reușit pună orașul nostru pe harta competițională a României.
ACS Club de Șah ,,Tinerii Spartani” din Târgu-Jiu, înființată în anul 2018, are 30 de sportivi legitimați la Federația Română de Șah. Anul acesta a participat la Campionatul național de șah divizia B – zona Sibiu și a reușit promovarea în divizia A, terminând întrecerea fără înfrângere”, au anunțat reprezentanții Bibliotecii Județene ,,Christian Tell” Gorj. În urma desfășurării competiției, clasamentul general se prezintă astfel: Locul 1 – Șchiopu Oana, Locul 2 – Gulias Alin, Locul 3 – Visanescu Dragoș, Locul 4 – Petculescu Diana, Locul 5 – Tiloiu Darius.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here