Concurs de creaţie pentru elevii gorjeni

275

Elevii gorjeni sunt invitaţi să participe la prima ediţie a concursului judeţean de creaţie „Ekpharasis”, organizat de Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni, „Creaţie literară” şi „Arte Vizuale”, iar termenul limită de trimitere a lucrărilor este 31 aprilie 2014.

Fiecare dintre cele două secţiuni ale concursului va avea mai multe subsecţiuni. Astfel, secţiunea „Creaţie literară” are trei subsecţiuni – „Poezie”, „Biografia poetului (Tudor Arghezi)” şi „Eseu argumentativ”. Elevii care doresc să concureze la subsecţiunea „Poezie” trebuie să scrie un poem, având ca punct de plecare următorul aforism: “Iubesc tot ceea ce se înalţă”. Pentru subsecţiunea „Biografia lui Tudor Arghezi” elevii vor redacta un interviu  imaginar, valorificând date importante referitoare la viaţa şi creaţia acestuia şi respectând structura consacrată a acestei forme de comunicare (titlul, şapoul, ca mijloc de deschidere a interviului, precizarea  scopului). Pentru subsecţiunea „Eseu” autorii vor trimite o lucrare originală de maximum patru pagini, cuprinzând un eseu argumentativ asupra unui aforism brâncuşian. Cea de-a doua secţiune a concursului, „Arte vizuale”, are două subsecţiuni: „Fotografie” şi „Pictură/Desen”. În cazul ambelor secţiuni, lucrările trimise nu trebuie să mai fi fost participante la vreun concurs, premiate la vreo manifestare sau publicate (inclusiv pe internet).
Participanţii vor trimite lucrările şi fişa de participare într-un singur fişier ataşat, pe adresa electronică a concursului, liceumagheru@yahoo.com,  până la data de 31 aprilie 2014, respectiv prin poştă pentru secţiunea “Arte vizuale”. Un concurent poate participa la una sau mai multe secţiuni/subsecţiuni. În perioada 10 mai – 15 mai 2014, juriul concursului, alcătuit din profesori, critici literari de prestigiu, editori, artişti plastici, critici de artă, va selecta creaţiile care vor fi premiate. De asemenea, cele mai valoroase lucrări vor fi publicate într-un volum special dedicat manifestării. Premierea va avea loc  pe 20 mai 2014.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here