Concurs de alergat prin Peștera Polovragi

661

O competiție inedită pentru a promova mișcarea a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în stațiunea de interes local Polovragi. Peștera de aici a găzduit un concurs de alergat la startul căruia s-au aliniat zeci de pasionați ai mișcării. Competiția a avut loc în prezența turiștilor veniți din diverse colțuri ale țării și care au fost surprinși să vadă că sunt unele persoane care aleargă pentru a intra în peșteră. Ulterior, au aflat că alergătorii participau la întrecerea sportivă și că nu erau vizitatori simpli, ca restul lumii.
„Din Petroșani venim, dar suntem de loc din Gorj. Soția mă întreba de ce aleargă unii care sunt doar în echipament sportiv să intre în peșteră și nu prea știam ce să îi spun. E destul de interesant că se organizează așa ceva. E o competiție inedită și e foarte bine că are loc la Polovragi”, a spus unul dintre turiști. Aproape 100 de elevi veniți din Vrancea în vizită la peșteră au privit și ei cu interes spre participanții la crosul de 12 km și la cei ce alergau la semimaratonul de 21 km. „Am venit special în Oltenia pentru a vizita locurile frumoase de aici. Mănăstirea și peștera de la Polovragi sunt primul nostru popas, iar apoi mergem la Baia de Fier, la Peștera Muierilor, după care ne îndreptăm spre Horezu.
Am descoperit aici că e un concurs de alergat în peșteră, ceea ce mi se pare extrem de interesant. E foarte bine că se promovează mișcarea. Toți ar trebui să facem sport, nu doar cei care aleargă acum”, a spus unul dintre dascălii ce coordonau grupul de elevi.În peșteră sportivilor li s-a recomandat să încetinească ritmul pentru a nu aluneca, umiditatea fiind foarte mare. Printre participanți au fost și atleți de la clubul Pandurii, antrenorul emerit Ion Bură menționând că le-a cerut elevilor săi să își dozeze efortul pentru competițiile la care chiar trebuie să fie clasați pe locuri fruntașe. „Noi ieri am venit de la Băile Felix de la campionatul național de cros. Participăm la acest concurs pentru că ne interesează în mod deosebit tot ceea ce se întâmplă în atletism. Aleargă și Adrian Garcea, chiar dacă la Băile Felix a fost într-o probă de 8 km și vom avea și campionat balcanic în Muntenegru pe 8 noiembrie. Concurează de plăcere, nu pentru a câștiga pentru că e un antrenament interesant. Nu avem obiective pentru sportivii de performanță. Am spus să se întreacă cu ceilalți, nu neapărat să demonstreze ceva aici. Ei trebuie să își arate valoarea la competițiile oficiale, la care vor obține și au obținut medalii pentru județul nostru”, a menționat Bură. În timp ce sportivii s-au declarat extrem de fericiți că au putut participa la competiția de la Polovragi, primarul Gheorghe Epure a precizat că a pus la punct acest concurs sportiv și pentru a putea promova mai ușor comuna pe care o conduce și care de anul trecut este stațiune de interes local. „Ne dorim, în primul rând, să promovăm sportul, mișcarea în masă, dar și o promovare a localității pentru a atrage turiști întrucât suntem stațiune de interes local. Am zis că vrem să dezvoltăm mai întâi infrastructura de vizitare și apoi se va dezvolta și infrastructura de cazare”, a menționat edilul.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here