Concurs culinar pentru pensionarele târgujiene

248

Pensionarii înscrişi la cluburile vârstei a treia din municipiul Târgu-Jiu au avut parte ieri de un adevărat festin culinar, zeci de doamne trecute de prima tinereţe arătându-şi talentele într-ale bucătăriei.

Liga Pensionarilor Gorj a organizat ieri un nou concurs de artă culinară, acţiunea făcând parte din rândul evenimentelor prilejuite, în având cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicilor, sărbătorirea anuală la data de 1 octombrie. Concursul a reunit zeci de pensionari târgujieni care au gustat din zecile de  preparate ale doamnelor, acestea primind la final mulţumiri şi câte o diplomă de participare.
„A fost o acţiune înscrisă în programul de activităţi al Conducerii Ligii şi Primăriei municipiului Târgu-Jiu, şi a fost dedicată zilei de 1 octombrie, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Este o dovadă a grijii şi a atenţiei pentru cei care şi-au adus aportul a dezvoltarea societăţii, la progresul omenirii. Faţă de ediţiile trecute, am avut o participare mai mare, şi, an de an, vin tot mai multe doamne cu produse culinare. Avem şi alte activităţi dedicate zilei de 1 octombrie. Mâine (n.r. astăzi) avem concurs de table la Cluburile nr. 1 şi nr. 3, iar miercuri vor fi astfel de concursuri la Cluburile nr. 4 şi nr. 6. De asemenea, am avut programate excursii; zilele trecute amfost la Bran, săptămâna viitoare plecăm în Deltă”, a precizat Petre Rădulescu, preşedintele Ligii Pensionarilor Gorj.

Aperitive multicolore
concurs2Preparatele cu care doamnele s-au prezentat ieri în faţa juriului au fost de toate felurile şi pentru toate gusturile. Fie că au avut în compoziţia lor carne, sau au fost produse de post ori dietetice, toate mâncărurile pregătite au primit aprecierea degustătorilor. „Ca de obicei, Comisia Pensionarilor s-a gândit la o diversificare a acţiunilor noastre şi ne-am gândit la un nou concurs culinar, prin care membrele comisiei dar şi alte doamne pensionare şi-au arătat talentul în această artă deosebită, specifică nouă, femeilor”, a declarat Olga Popescu, participantă a concursului de ieri.
Printre preparatele supuse degustării s-au numărat: mozaic cu şuncă presată şi caşcaval, ciuperci umplute, foietaj cu cârnăciori olteneşti, ruladă cu carne şi ouă de prepeliţă, pastă de măsline şi alte aperitive. Elena Dobroiu, o altă participantă, a spus că este o obişnuită a acestor întreceri culinare: „Am fost încântată că am primit invitaţie la acest eveniment concurs. Eu am participat la toate care s-au făcut de-a lungul anilor şi, pentru această ediţie, am pregătit un aperitiv cu salată de ţelină şi morcovi, cremă de brânză, salată de vinete, crochete, menţionând că pe fiecare le-am ornat cu ce aveam în casă”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here