Concurs cu zeci de candidați, anulat la Spitalul Județean. Probleme cu subiectele și tentativă de fraudă

1759

Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu reia concursul pentru ocuparea a șapte posturi de asistent medical debutant. Aproape o sută de candidați și-au depus dosarele de înscriere, însă doar 51 s-au prezentat la proba scrisă. Anularea concursului s-a făcut după ce una dintre candidate s-a arătat nemulțumită de modul cum au fost formulate subiectele. În plus, unul dintre candidați a fost menținut în examen, deși a fost prins de două ori având asupra sa un telefon mobil.

Notele au fost extrem de mici, abia 12 candidați reușind să ia peste 50 de puncte. Cel mai mare punctaj a fost 83 de puncte, iar cel mai slab candidat a fost notat cu 0 puncte.
Una dintre candidate, nemulțumită de rezultat, a cerut, în scris, managerului SJU Târgu-Jiu, anularea probei scrise. Comisia de anchetă a verificat cele sesizate, iar managerul Dumitru Vienescu a dispus reluarea concursului.
„Se reia procedura de desfășurare (proba scrisă) a concursului pentru ocuparea a 7 posturi vacante de asistent medical debutant în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Candidaturile înregistrate la concursul sus menționat, a cărui procedură va fi reluată, se consideră valide dacă persoanele care au depus dosarele de concurs își exprimă, în scris, intenția de a participa din nou la reluarea probei scrise”, se arată în dispoziția managerului SJU Târgu-Jiu, care poate fi contestată în instanță.

Nereguli
Potrivit Spitalului Județean, aspectele sesizate de candidata respectivă au fost legate de formularea subiectelor pentru proba scrisă, cât și despre faptul că, în timpul desfășurării probei, un candidat a fost depistat cu telefonul mobil asupra sa, telefon care a fost ridicat de comisia de concurs. După 20 minute, același candidat a fost surprins cu un alt telefon mobil, comisia de concurs ridicându-l și pe acesta, fără a lua altă măsură, concursul fiind lăsat să continue.
„Printr-o dispoziție a managerului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a fost constituită o comisie de verificare a aspectelor sesizate de candidată, aspecte care s-au confirmat. Comisia a constatat că nu au fost respectate prevederile legale privind modul de formulare al subiectelor. Au fost trei variante de subiecte cu câte trei întrebări, iar varianta trei avea două subiecte din varianta a doua și un subiect din prima variantă. De asemenea, comisia a constatat că nu au fost respectate prevederile legale privind organizarea și desfășurarea acestei etape din concurs”, ne-a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.

Un nou calendar
Candidații care au susținut proba scrisă pe data de 7 septembrie sunt așteptați inclusiv joi, 15 septembrie, până la ora 14.00, la sediul spitalului, pentru a anunța, în scris, dacă vor participa la noul concurs.
Proba scrisă a fost programată pentru data de 19 septembrie, ora 9.00. O nouă comisie va fi constituită pentru acest examen. Interviul a fost programat pentru data de 22 septembrie. Rezultatele finale vor fi comunicate la sfârșitul lunii, pe 27 septembrie.
I.I.