Concurs cu tematică de protecţie civilă, la Şcoala „Voievod Litovoi” din Târgu-Jiu

254

Elevii din ciclul gimnazial şi liceal din Târgu-Jiu au participat joi la etapa pe municipiu a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Cinci şcoli generale şi patru licee au participat cu câte un echipaj format din patru elevi.

Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Lt. Col. Dumitru Petrescu“ al Judeţului Gorj în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Primăria Târgu-Jiu au organizat, joi, la Şcoala generală „Voievod Litovoi” din municipiu etapa pe municipiu a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”– ediţia 2011. Concursul se desfăşoară anual cu elevii, distinct, pe următoarele niveluri: ciclul gimnazial – clasele V – VIII, ciclul liceal – clasele IX – XI.

La concurs au participat 36 de elevi, echipaţi în grupe de câte 4. Din cadrul ciclului gimnazial au participat elevi de la Şcoala generală „Voievod Litovoi”, Şcoala cu clasele I-VIII numărul 6 “Sfântul Nicolae” , Şcoala gimnazială numărul 1 “Gheorghe Tătărăscu”, Şcoala cu clasele I-VIII numărul 8 “Constantin Săvoiu”, şi Şcoala generală “Pompiliu Marcea”, în total fiind 20 de elevi participanţi de la şcolile generale. Din cadrul ciclului liceal au participat 4 licee cu un număr de 16 elevi. Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Colegiul Comercial “Virgil Madgearu”, Grup Şcolar de Transporturi Auto „Traian Vuia” şi Colegiul Tehnic numărul 2 au fost liceele participante.

Şcoala Generală “Pompiliu Marcea” şi Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, în faza pe judeţ

Examenul a ţinut trei ore şi s-a desfăşurat în prezenţa unei comisii mixte formată din reprezentanţi ai Primăriei Târgu-Jiu, IŞJ Gorj şi ISU. Elevii au avut de trecut peste două probe, una scrisă şi una practică. La proba scrisă, participanţii au avut un test grilă, format din 30 de întrebări, iar la cea practică concurenţi au avut de transportat un rănit pe targă pe un traseu cu obstacole. Rezultatele au fost foarte strânse, pe primul loc, din cadrul ciclului gimnazial, fiind Şcoala Generală “Pompiliu Marcea”, cu 59 de puncte.

Au urmat echipajul „Şcolii generale „Voievod Litovoi” cu 58 de puncte, iar pe locul trei s-a situat Şcoala cu clasele I-VIII numărul 6 “Sfântul Nicolae” cu 55 de puncte. Echipajul care va merge la faza judeţeană, din cadrul ciclului liceal este cel al Colegiului Tehnic „Henri Coandă”, câştigând concursul cu 57 de puncte. Pe următoarele locuri s-au situat elevii de la Colegiul Comercial “Virgil Madgearu” cu 56 de puncte şi cei de la Grupul Şcolar de Transporturi Auto „Traian Vuia”. Câştigătorii primelor trei locuri au primit mape cu pliante, hărţi turistice, pixuri, şi diplome în valoare de 40 ron. Cele două echipe câştigătoare vor participa la faza judeţeană a concursului care se va desfăşura tot la Şcoala Generală „Voievod Litovoi” în data de 26 mai.

Ana Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here