Concurs cu premii în bani, la Festival Național de Folclor ,,Cheile Oltețului”

612

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului”, Primăria şi Consiliul Local Polovragi și ADLPC POLOVRAGI organizează o nouă ediție a Festivalul Național de folclor ,,Cheile Oltețului”, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Competiție, peste două săptămâni
Festivalul are ca obiectiv principal conservarea și promovarea patrimoniului cultural tradițional românesc. Specificul acestui festival concurs este repertoriul muzical exclusiv pastoral, ceea ce asigură ineditul și primatul acestui festival în contextul festivalurilor naționale de profil. Festivalul concurs se va desfășura în data de 19.07.2022 începând cu ora 18.00.

Condiții
Regulamentul Festivalului şi Fișa de înscriere se află postate pe www.polovragii.ro și pe www.traditiigorj.ro. Cei interesați să participe vor trimite fișa de înscriere și partiturile pe adresa de mail andreea.epure92@gmail.com, până la data de 14.07.2022.

Condiții de participare:
Vor fi selectaţi concurenţi din rândul participanţilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 ani.
Concursul se desfășoară pe două secțiuni, soliști vocali și soliști instrumentiști. Nu pot participa artiști consacrați sau profesioniști.
Concurenții vor purta și costumul popular specific zonei pe care o reprezintă. Festivalul Folcloric „Cheile Oltețului”, se va desfășura pe scena din Vatra Târgului a Comunei Polovragi.

Secțiunea I – soliști vocali:
Fiecare concurent va prezenta două piese muzicale. Prima piesă, fără acompaniament, va fi doină, cântec doinit, baladă sau cântec epic. A doua piesă, de joc, va fi acompaniată, ambele cu specific pastoral.

Secțiunea a II-a – soliști instrumentiști
Concurenții vor interpreta două piese cu acompaniament, diferite ca mișcare, ritm și tempo.
Juriul concursului va fi alcătuit din personalități din domeniul cercetării și interpretării folclorului românesc, precum și reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj, ai Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și ai Ansamblului Artistic Profesionist “Doina Gorjului”.

Premii acordate:
• MARELE PREMIU AL FESTIVALULUI în valoare de 1 000 lei va fi oferit de Consiliul Județean Gorj prin Ansamblul Artistic Profesionist „ Doina Gorjului”.
• PREMIILE secțiunii SOLIȘTI VOCALI vor fi acordate după cum urmează:
– PREMIUL I – 600 lei – oferit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj
– PREMIUL al – II-lea – 500 lei – oferit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj
– PREMIUL al -III-lea – 400 lei – oferit de Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului”
• PREMIILE secțiunii SOLIȘTI INSTRUMENTIȘTI vor fi acordate după cum urmează:
– PREMIUL I – 600 lei – oferit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj
– PREMIUL al II – lea – 500 lei – oferit de Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului”
– PREMIUL al III- lea- 400 lei- oferit de Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului”
• PREMIUL ’,,STELIAN FLORESCU ” în valoare de 300 LEI va fi acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale GORJ.
Sponsorii festivalului pot fi societăți comerciale, agenți economici, persoane fizice sau juridice care doresc să susțină financiar festivalul concurs.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here