Concurs anulat după un scandal la liceul din Turburea

385

Un concurs, care trebuia să se desfășoare, vinerea trecută, la Liceul Tehnologic din Turburea, a fost anulat, după ce polițiștii au fost chemați să cerceteze modul în care a fost organizat examenul respectiv. Liceul dorea să angajeze o bibliotecară, postul fiind ocupat până acum de personal care nu era de specialitate. O singură candidată, din Borăscu, s-a înscris, o tânără de 23 de ani care avea și studii de specialitate. Directoarea liceului, Elena Călinoiu, a dat asigurări că tot concursul a fost organizat ca la carte, deși nu a exclus posibilitatea ca din cauza legislației stufoase să nu fi parcurs poate toate etapele. Directorul adjunct, Gheorghe Benegui, a dat însă cert faptul că nu s-au respectat toate etapele și nici metodologia de rigoare, motiv pentru care a și chemat Poliția la liceu pentru a stopa desfășurarea concursului.
“Nu avem aprobare pentru constituirea comisiei, după aceea candidatul a avut lipsă documente. Nu este afișată nici perioada de înscriere a candidaților. S-a dat anunțul doar cu organizarea concursului, nu și perioada de depunere a dosarelor. Apoi comisia de organizare evalua dosarele și vedea care corespund din punct de vedere legale. Care nu corespundeau erau declarați respinși sau li se dădea un termen pentru a aduce restul de documente. Am constatat lipsă documente la dosar. Am atenționat că sunt doar 3 documente la dosar și ne-am pomenit cu documente în urma perioadei de depunere a dosarului. Eu am chemat Poliția și pentru că nu avem aprobarea Inspectoratului Școlar. M-am trezit cu ușa închisă și de aceea au venit și polițiștii și cu viceprimarul”, spune Benegui.
Inspectoratul Școlar a dat asigurări că nu era nevoie de nicio aprobare din partea sa pentru organizarea unui asemenea concurs. Cei care susțin că nu au fost probleme în buna organizare a acestui concurs până la venirea polițiștilor îl arată cu degetul pe primarul Ion Bîrcă și susțin că edilul s-ar afla în spatele scandalului. Edilul oricum e supărat pe directoare pentru rezultatele proaste pe care liceul le-a avut la BAC, dar spune că acum nu are nicio legătură și că nu înțelege de ce este vârât și el în acest scandal. Bîrcă a menționat că are convingerea că Poliția și Inspectoratul Școlar vor face lumină în privința modului în care s-a organizat concursul. În timp ce Inspectoratul Școlar a dat asigurări că nu era nevoie de nicio aprobare din partea sa, IPJ Gorj a confirmat că în urma apelului la 112 polițiștii au deschis un dosar penal pe numele directoarei Elena Călinoiu. Aceasta este cercetată pentru abuz în serviciu și, la rândul său, spune că toată desfășurarea concursului a fost cât se poate de legală, motiv pentru care are convingerea că la finalul anchetei va fi găsită nevinovată. Cât despre candidata care venise la concurs, aceasta a plecat acasă plângând, părinții săi spunând că nu vor să o vadă la cules de căpșuni în Spania după ce a stat câțiva ani prin facultate pentru a învăța carte.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here