Concurenţă, la examenul pentru avocaţii stagiari

109

tribunal 3 (2)Nu mai puţin de 40 de candidaţi din judeţul Gorj ce îndeplinesc condiţiile de participare la examenul de primire în profesia de avocat stagiar şi-au dat vineri, 7 octombrie, primul examen la Centrul Teritorial Craiova.

Meseria de avocat încă este una atrăgătoare pentru tinerii din judeţul nostru. Zeci de candidaţi s-au înscris şi au fost admişi pentru a participa la examenele aferente din această lună în vederea dobândirii calităţii de avocaţi stagiari. Aceştia s-au înscris la Baroul Gorj pentru a putea participa la examenele ce se susţin la Centrul Teritorial din Craiova. Pe listele Baroului Gorj s-au aflat 41 de candidaţi, însă cei care au intrat în examen au fost 40 la număr deoarece o candidată nu a îndeplinit condiţiile de înscriere la examen întrucât diploma de licenţă nu este echivalată de Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului.

Examene până pe 19 octombrie

Examinarea candidaţilor la examenul de primire în profesie ca avocat stagiar şi pentru persoanele care au susţinut examenul de definitivat în alte profesii juridice se desfăşoară în scris, conform Regulamentului de examen, la următoarele materii: organizarea şi exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal. 40 de candidaţi gorjeni de la Baroul Gorj au dat vineri, 7 octombrie, la Craiova, proba scrisă grilă destinată candidaţilor care vor dobândi calitatea de avocat stagiar. De asemenea, luni, 17 octombrie, se va susţine proba scrisă la disciplinele: Drept civil şi Drept procesual civil (două teze distincte), pentru toţi candidaţii, cu subiecte diferenţiate, în funcţie de dobândirea / nedobândirea calităţii de avocat stagiar. Marţi, 18 octombrie, va avea loc proba scrisă la disciplina Organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, pentru candidaţii care au susţinut examenul de definitivat în alte profesii juridice, în timp ce în ziua următoare, miercuri, 19 octombrie se va susţine proba scrisă la disciplinele Drept penal şi Drept procesual penal (două teze distincte), pentru toţi candidaţii, cu subiecte diferenţiate, în funcţie de dobândirea / nedobândirea calităţii de avocat stagiar. Pe listele Baroului Gorj, s-au aflat şi opt gorjeni care s-au înscris la examenele de la Craiova ca şi candidaţi definitivi, ei având deja la activ examenul de definitivat în alte profesii juridice.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here