Concurenţă acerbă! – Trei foşti şefi ai Gărzii Financiare Gorj, la examen pentru posturile de inspectori antifraudă

342

Gigel Capotă, Traian Iana şi Florentin Ninu, sunt trei dintre foştii şefi ai Gărzii Financiare Gorj care au participat sâmbătă la examenul pentru ocuparea unuia dintre cele 80 de posturi vacante la nou creata Direcţie Antifraudă Târgu-Jiu. Alături de aceştia s-au aflat şi aproape toţi angajaţii fostei instituţii de control judeţene, dar şi cei eliminaţi din instituţie în 2011 şi promovaţi la Corpul de Control al Ministerului Economiei, adică comisarii Eugen Ilea, Marius Popescu, picatul la examenul de acum patru ani, Florinel Ianc-Florea, dar şi alţi candidaţi din alte sfere profesionale. În ciuda concurenţei acerbe, numeroşi avocaţi şi finanţişti din alte judeţe ale ţării s-au prezentat la prima probă a concursului desfăşurat la Bucureşti, iar ieri toţi aşteptau cu emoţii afişarea rezultatelor la testul grilă, pentru a trece la etapa a doua a concursului, adică la interviu.

Pentru cele 80 de posturi vacante de inspectori antifraudă pe care Direcţia Târgu-Jiu le-a scos la bătaie, la prima probă a concursului desfăşurat sâmbătă în capitală s-au înscris 207 candidaţi din mai multe medii profesionale. Au concurat pentru posturile de inspectori cu diverse grade profesionale, după ce multora li s-au respins dosarele, mai toţi foştii salariaţi de la Garda Financiară Târgu-Jiu, dar şi finanţişti ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, dar şi ai instituţiilor similare din alte judeţe, gardişti din Oltenia şi chiar avocaţi din mai multe judeţe ale ţării. Numele unor rude, afini sau apropiaţi ai unor persoane publice şi politice influente au fost vehiculate ca şi câştigători ai posturilor, înainte de concurs, dar asta nu a oprit ca concurenţa pe posturi să fie mare.

Trifoi şi Pupăzan nu au vrut vreun post la Antifraudă
De pe lista de candidaţi admişi după proba dosarelor lipsesc doi dintre foştii şefi ai Gărzi Financiare Gorj, dar se regăsesc alţi trei. Gigi Trifoi, şeful Administraţiei Financiare Cărbuneşti, şi Ion Pupăzan, nu au mai candidat pentru unul dintre cele 80 de posturi vacante la Direcţia Antifraudă Târgu-Jiu. Au participat însă Gigel Capotă, Traian Iana şi Florentin Ninu, ultimul plecat din Garda Financiară Gorj pentru un post la DGFP Gorj.
La concurs au mai participat şi foşti gardişti gorjeni, eliminaţi, în ultimii ani, prin anumite împrejurări, din instituţie.

În aşteptarea rezultatelor…
Candidaţii de la Gorj aşteptau ieri cu emoţii rezultatele competiţiei, mai ales că se aştepta publicarea pe site-ul ANAF a acestora. De aceste rezultate depinde accederea la interviu şi în final ocuparea celor 80 de posturi vacante.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here