Concert de Crăciun în Palatul Administrativ

268

Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu-Jiu va găzdui, în această seară, tradiţionalul concert de Crăciun al orchestrei de cameră “Lyra Gorjului”. Evenimentul va începe la ora 19.00, iar intrarea este liberă.

Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor iarnă, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu vine în întâmpinarea iubitorilor de muzică clasică cu un frumos dar – concertul de Crăciun al orchestrei de cameră “Lyra GorjuluI”, eveniment organizat pentru prima dată în anul 2011 şi devenit deja o tradiţie. Concertul va avea loc chiar în această seară. “Miercuri, cu începere de la ora 19.00, în Sala Maură a Palatului Administrativ, va avea loc concertul de Crăciun al orchestrei de cameră «Lyra Gorjului». Dirijorul orchestrei pentru acest concert de Crăciun este profesorul Ilie Cetean, iar iubitorii acestui gen muzical se vor putea întâlni cu soprana Daniela Popescu, gorjeanca noastră talentată, fostă elevă a Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, actualmente elevă în anul terminal la Liceul de Muzică «Dinu Lipatti» din Bucureşti, care ne-a mai făcut o surpriză frumoasă şi a intrat luna trecută cu bursă la Royal College of Music din Londra, unul dintre cele mai importante colegii de specialitate din Londra. Intrarea este liberă. Îi aşteptăm pe iubitorii de muzică să vină în număr cât mai mare”, a declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.

E vremea spectacolelor
Săptămâna aceasta este una destul de agitată pentru elevii şi profesorii Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu. Vineri, de exemplu, aceştia vor participa la două acţiuni, una la Arcani şi una în Târgu-Jiu. “Avem câteva acţiuni care ţin în special de partea de colinde, de partea de sărbători. Vineri avem două acţiuni. La ora 11.00 ne vom deplasa în comuna Arcani pentru Memorialul «Titu Arcani». Dânsul era originar din comuna Arcani şi vom merge acolo să aducem un omagiu dumnealui şi activităţilor pe care le-a desfăşurat. După-amiază, de la ora 17.00, va avea loc spectacolul «Sub brad de Crăciun», spectacol în care sunt implicate secţiile de muzică uşoară şi secţiile de dans modern şi clasic ale Şcolii Populare de Artă”, a precizat Constantin Argint, profesor la Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu. Până vineri, elevii instituţiei mai trebuie să mai participe şi la Alaiul Obiceiurilor de Iarnă, eveniment ce va avea loc mâine, în Piaţa Prefecturii.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here