Concert Cargo, paradă a motocicliştilor şi peste 5.000 de turişti, în weekend la Rânca

279

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Transalpina va debuta în acest sfârşit de săptămână la Rânca. În cadrul evenimentului organizat de Primăria Târgu-Jiu şi o serie de alţi parteneri, vor fi promovate obiectivele culturale din municipiu, scopul fiind atragerea de turişti pe meleagurile brâncuşiene.

Cargo şi Trooper vor face să răsune munţii la ediţia din acest an a Transalpina Fest ce se va derula în acest weekend la Rânca. Autorităţile locale de la Târgu-Jiu, în calitate de organizatori, vor aduce la Rânca producători locali de produse tradiţionale, standuri de promovare a operelor brâncuşiene, precum şi alte puncte de interes pentru viitorii turişti. „La Rânca, în acest weekend va avea loc Transalpina Fest; este prima ediţie sub această denumire, fiind o acţiune pe care Primăria Municipiului Târgu-Jiu a iniţiat-o anul trecut. A avut succes şi asta a făcut ca în acest an să avem alături de noi şi alte instituţii precum CJ Gorj, Asociaţia Acasă la Brâncuşi şi Autoritatea Naţională pentru Turism. Suntem pregătiţi pentru trei zile de evenimente în staţiunea Rânca, unde vom promova prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Constantin Brâncuşi, obiectivele din municipiul Târgu-Jiu, spaţii de cazare pentru a veni în sprijinul proprietarilor de pensiuni, hoteluri şi restaurante. Acolo vom avea organizat un stand de informare turistică şi de promovare a municipiului”, a declarat viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Adrian Tudor.

Degustare de vinuri şi ciocolată
Sâmbătă vor fi organizate bine-cunoscutele competiții de la ediţia anterioară Transalpina Bike Fest, urmate de o paradă a motocicliştilor, iar seara se va încheia cu un concert Cargo. „În cadrul acestui eveniment, sâmbătă va avea loc Transalpina Bike Fest, organizat direct de către Primăria Târgu-Jiu, unde pe întreaga zi, datorită parteneriatului pe care îl avem cu Asociaţia Trix Bike vor avea loc concursuri de mountain bike, cum au fost şi anul trecut. Ca un plus, de la ora 12.00 se va porni într-o paradă a motocicliştilor din Rânca în direcţia Târgu-Jiu. Vor fi făcute fotografii grupului de motociclişti la operele lui Brâncuşi, iar apoi aceştia ne vor promova pe reţelele de socializare. Seara de la ora 20.00, este un concert Cargo şi Trooper, prezentat de Cristi Hrubaru, eveniment pe care noi îl organizăm direct. (…) Ducem către Rânca producătorii locali cu diferite produse tradiţionale şi nu numai; ultima discuţie este purtată cu fabrica de ciocolată de la Crasna pentru a fi prezentă la Rânca; va fi şi o degustare de vinuri din zona Olteniei”, a precizat viceprimarul de la Târgu-Jiu.

Mii de turişti
Autorităţile de la Târgu-Jiu se aşteaptă ca numărul turiştilor ce vor fi prezenţi în acest weekend la Rânca să treacă de 5.000: „Având în vedere reuşita acţiunii de anul trecut când proprietarii de pensiuni şi hoteluri din Rânca au spus că au avut plin la capacitate, eu cred că anul acesta discutăm de peste 5.000 de turişti care vor fi cazaţi în Rânca. Deja în ultimele zile, se găseau foarte greu camere pentru a fi făcute rezervări, asta înseamnă că vom beneficia de un număr mare de turişti în perioada respectivă”. Bugetul alocat de Primăria Târgu-Jiu pentru Transapina Fest 2016 este de 50.000 de lei, din aceşti bani fiind organizat concertul de sâmbătă seara, precum şi acţiunile de promovare a municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here